Çanakkale'de TEOG sınavı tercihleri için danışmanlık hizmeti

Ccedil;anakkale'de, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı tercihleri için danışmanlık hizmete başlatıldı.

Çanakkale'de TEOG sınavı tercihleri için danışmanlık hizmeti
Çanakkale'de TEOG sınavı tercihleri için danışmanlık hizmeti
GİRİŞ 07.07.2015 11:13 GÜNCELLEME 07.07.2015 11:13

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recai Keleş, Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla 81 ilde TEOG Tercih Merkezleri kurulduğunu, Çanakkale'de ise 12 birimin bulunduğunu bildirdi.

Merkezlerde rehber öğretmenlerden oluşan tercih danışmanlığı komisyonlarının görev aldığını belirten Keleş, şunları kaydetti:

"TEOG tercihleri için öğrencilerimize ve velilerimizi danışma hizmeti veriyoruz. Bizlerden istedikleri bilgileri kendilerine sunuyoruz. Velilerimizin, öğrencilerimizin hiç telaş yapmasına gerek yok. Burada emin ellerdeler. Kendilerinin neye ihtiyaçları varsa burada bunu karşılamaya hazırız. Merkez ilçede 5 öğretmenimizle bu hizmete başladık. Gerekirse bu sayıyı artıracağız. TEOG'la ilgili bilgilendirme sadece burada yapılmıyor. Okullarımızda da rehber öğretmenlerimiz görevlendirildi. Arzu edenler okullardan bu hizmeti alıyorlar, ihtiyaç duyanlar da buradan. Ücretsiz bir uygulama. Bakanlığımızın Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu bir kamu hizmeti."

Bakanlığı direktifleri ve yönergeleri doğrultusunda öğrencilere ve velilere yardımcı olduklarını dile getiren Cevatpaşa Ortaokulu Rehber Öğretmeni Sevtap Boztepe tercihlerde puandan çok yüzdelik dilime dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, velilerin kendi istekleri doğrultusunda değil, öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda tercih yapmaları gerektiğini aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak