Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü faaliyetleri

Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ziraat mühendisleri, fındık ve meyveleri inceleyerek zirai hastalıklara karşı üreticileri bilgilendirdi.

Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü faaliyetleri
Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü faaliyetleri
GİRİŞ 07.07.2015 11:14 GÜNCELLEME 07.07.2015 11:14

Hatipli Mahallesindeki üreticilerle bir araya gelen ziraat mühendisleri, fındıktaki verim durumu ile küllenme hastalığı başta olmak üzere diğer hastalıkları inceledi, daha sonra çiftçi bilgilendirildi.

Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla tamamen sahaya indiklerini ve üreticileri bilgilendirmeye başladıklarını söyledi.

Küllenmenin fındıkta aflatoksin oluşumuna neden olduğunu belirten Ayaz, şöyle devam etti:

"Mühendislerimiz fındıktan sonra meyvelerde ve özellikle cevizde karşılaşılan hastalık ve zararlar ile ilgili genel değerlendirmeler yapmaya devam ediyor. Değerlendirmenin ardından üreticilerimize çiftçi toplantısı düzenleniyor. Bu toplantılarda fındık, hastalık ve zararlılarından olan fındık kurdu, fındık yeşil kokarcası, dalkıran ve fındıkta küllenme mücadeleleri konularında bilgiler veriliyor. Fındıkta kalite kayıplarına neden olan ve dayanma süresini kısaltan etkenlerden en önemlisinin küflenme olduğu, küflenmenin de hasattan harmana, patozdan kurutma ve depoya kadar risk oluşturduğu, bunun neticesinde aflatoksin oluşumuna sebebiyet verdiği vurgulanarak çiftçilerimize aflatoksinden fındığımızı korumanın yolları hakkında bilgiler veriliyor."

Ayaz, mahallelerde üreticilerin seralarını da gezdiklerini belirterek, örtü altı hıyar ile domateste görülen hastalık ve zararlıları konusunda da üreticilere bilgi verdiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!