"Er Meydanı"nda Kırkpınar hazırlıkları

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

"Er Meydanı"nda Kırkpınar hazırlıkları
"Er Meydanı"nda Kırkpınar hazırlıkları
GİRİŞ 07.07.2015 11:53 GÜNCELLEME 07.07.2015 11:53

Edirne Belediyesince, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için için Er Meydanı'ndaki çalışmalarda sona gelindi.

Belediye ekipleri, yaklaşık 5 ay taşkına neden olan Tunca Nehri'nin debisinin düşmesinin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında Er Meydanı'ndaki çayırı yenilendi. Stadyum boyandı, elektrik tesisatı tekrar elden geçirildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, güreşlerin yapıldığı alana gelerek tadilat ve yenileme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 hafta sonra asırlardır sürdürülen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni gerçekleştireceklerini belirtti.

Edirne'de nehirlerin taşması ve yaşanan fırtına nedeniyle çok zor bir kış geçirdiklerini ifade eden Gürkan, şöyle devam etti:

''Kış çok zor geçti ve kente zarar verdi. Tüm yaşanan doğal afetlere karşın böyle asırlık bir organizasyonu durdurmamız veya ara vermemiz söz konusu olamazdı. Kırkpınar Yağlı Güreşlerini Edirne'ye ve Türk tarihine yakışır bir şekilde yapmak için yaklaşık bir aydır canla başla çalışıyoruz. Sel çekildikten sonra Er Meydanı'nda zarar ortaya çıktı. Alanda çok ciddi tahribatın olduğunu tespit ettik. Meydana gelen yaklaşık 4 milyon liralık zararı tamamen kendimiz karşıladık. Edirne Belediyesi olarak tarihi güreşlerimizi düzenlemekten ve ev sahipliğini yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz."

''Sadece Edirne'yi tanıtmıyoruz''

Er Meydanı'nda yapılan çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Gürkan, Edirne Belediyesi dışında Kırkpınar'a ekonomik olarak katkıda bulunan bir kurum olmadığını vurguladı.

Geçen yıl Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan 500 bin lira ödenek istediklerini fakat 75 bin lira aldıklarını dile getiren Gürkan, "Bu yıl da çok kapsamlı bir dosya hazırladık. Bütün giderlerimizi yazdık. 1 milyon 200 TL ödenek talep ettik. Sadece 100 bin lira geldi, tekrar talepte bulunduk. Eğer Kırkpınar sonunda tanıtma fonunun desteği 100 bin lirada kalırsa parayı geri göndereceğiz. Biz burada sadece Edirne'yi tanıtmıyoruz. Türklüğün ata sporunu tanıtıyoruz. UNESCO'nun listesinde yer alan bir spor organizasyonunu tanıtıyoruz.''

Tarihi Kırkpınar Er Meydanı'nda bu yılın buluşması 24 Temmuz Cuma günü minik boy güreşleriyle başlayacak, 26 Temmuz Pazar günü başpehlivanlık final müsabakasıyla sona erecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!