Siirt'teki polise silahlı saldırı

Saldırıda şehit olan polis Bünyamin Torğut'un cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketi Elazığ'a gönderildi

Siirt'teki polise silahlı saldırı
Siirt'teki polise silahlı saldırı
GİRİŞ 07.07.2015 13:31 GÜNCELLEME 07.07.2015 13:31

Siirt'te kaçakçılık şüphesiyle durdurulan otomobilden polis ekibine silahla ateş açılması sonucu şehit olan polis Bünyamin Torğut (30), için tören düzenlendi.

Siirt Valiliği önünde düzenlenen cenaze töreninde, şehit Torğut'un özgeçmişi okundu, dualar edildi.

İl Emniyet Müdürü Metin Özkan yaptığı konuşmada, Bünyamin Torğut'un peygamberlikten sonraki en üst mertebe olan "şehitlik" mertebesine ulaştığını belirterek, şunları ifade etti:

"Herkese nasip olacak bir şey değil. Bu olayda ne kadar birilerinin hain niyeti varsa, burada onları kıracak sapa sağlam bir devlet var. Asker, polis, bürokrasi, hepimiz buradayız. Bunun tekrar bilinmesine ihtiyaç yok ama biz buradaki tüm zevat, bizden sonrada gelenler buralarla ilgili birilerinin emelleri varsa bunları mutlaka eninde sonunda hayal kırıklığına uğratacaktır."

Vali Mustafa Tutulmaz ile diğer yetkililer ve şehit yakınlarının katıldığı törenin ardından cenaze helikopterle Elazığ'a gönderildi. 8 yıllık polis memuru olan bir çocuk babası Bünyamin Torğut'un eşi Fatma Torğut ise törende güçlükle ayakta durabildi.

Şehit babası Mehmet İhsan Torğut gazetecilere yaptığı açıklamada, Kürt kökenli olduğunu belirterek, saldırıyı gerçekleştirenlerin dış güçlere hizmet ettiğini söyledi.

"Bir Bünyamin gitti, bin Bünyamin bu vatana hizmet edecek. Bünyaminler ölmez" diyen Torğut, şöyle devam etti:

"Bünyaminler gider yeni Bünyaminler gelir vatan sağolsun. Bunu iftiharla söylüyorum. Benim ana dilim Kürtçe ve ben bir Kürdüm. Ancak ABD ve İsrail'in yandaşı değilim ve onlara hizmetkarlık yapmıyoruz. Dinsiz bir millet istemiyoruz. Eğer onların dini ve ırkı İslam fıtratı üzerinde olmuş olsaydı, bu hatayı yapmazlardı."

Olay

Siirt-Eruh karayolunun 15. kilometresinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine kaçakçılık yaptıkları iddiasıyla saat 01.00 sularında durdurulmaya çalışılan otomobilden ateş açılmıştı. Polis ekiplerinin de karşılık verdiği olayda polis memuru Bünyamin Torğut ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti. Olay yerinde yapılan incelemede polis ekiplerine ateş açılan araçta bir kişi ölü bulunmuş, kaçan saldırganların yakalanması için jandarma ekiplerinin desteğiyle bölgede çalışma başlatılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...