Gemlik'ten kısa kısa

Zabıtadan dilenci operasyonu

Gemlik'ten kısa kısa
Gemlik'ten kısa kısa
GİRİŞ 07.07.2015 14:09 GÜNCELLEME 07.07.2015 14:09

Gemlik ilçesinde, haksız kazanç sağlayan dilencilere yönelik operasyon yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Salı Pazarı'nda gerçekleştirdikleri operasyonda, ramazan ayında halkın dini ve manevi duygularını sömürerek haksız kazanç sağlayan dilencileri topladı.

Etiket, hijyen ve evrak kontrolleriyle yapılan operasyonda, Salı Pazarı'nı mesken tutan çok sayıda dilenci işlevsiz hale getirildi.

Dilencilerin birinin üzerinden 332 lira, diğer 5 dilenciden de 50-100 lira para çıktı. Bu paralara, ilgili kanun gereği kamuya aktarılmak üzere el konuldu.

Gemlik ve Bursa'ya il dışından gelen dilenciler, otobüsle geldikleri kentlere gönderildi. Gemlik'te ikamet edenlere de uyarı yapıldı.

Asansör denetimleri

Bilim, Teknoloji Sanayi İl Müdürlüğü ekipleri, Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileriyle ilçede asansör denetimi gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ekipler, önceden tespit edilmiş, durumları riskli görülerek bakım yapılması için talimatla uyarılan bazı binaların asansörlerine yapılan denetimlerde, bazılarını kırmızı etiketle kullanım dışı bıraktı.

Can ve mal güvenliği riski bulunan apartman ve site asansörlerine arıza raporlarının da asılması istenilerek, denetimlerin süreceği ifade edildi.

Belediye Zabıta Müdürü Erol Bütün, birçok kurum ve kuruluşla ortak çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Bilim, Teknoloji, Sanayi İl Müdürlüğü ile asansör denetimlerinin periyodik hale getirildiğini belirten Bütün, arızalı ve risk taşıyan asansörlerin takibini de yapacaklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı