Mobil bisiklet tamiri

"Hareketlilik" kavramını bisiklet aracılığıyla topluma yaymak için hayata geçirilen "Sarı Bisiklet Projesi" kapsamında, araçla sokak sokak dolaşarak, bisiklet tamiri yapılacak

Mobil bisiklet tamiri
Mobil bisiklet tamiri
GİRİŞ 07.07.2015 15:12 GÜNCELLEME 07.07.2015 15:12

ETİ ile Aktif Yaşam Derneği'nce, "hareketlilik" kavramını bisiklet aracılığıyla toplumun her kesimine yaymak için hayata geçirilen "Sarı Bisiklet Projesi" kapsamında, "Mobil Tamir Aracı" ile sokaklarda ücretsiz bisiklet tamiri yapılacak.

ETİ açıklamasına göre, daha önce Eskişehir'de, birçok bisikleti yeniden sokaklarla buluşturan "Mobil Tamir Aracı", şimdi de İstanbul sokaklarında atıl durumda olan bisikletlerin yola çıkmasını sağlayacak.

Tamirciye götürülmeyi bekleyen bisikletler, onarılarak yeniden kullanılmaya başlanacak. Mobil Tamir Aracı, bu hizmetle aynı zamanda bisiklet kullanımıyla ilgili farkındalığı da artıracak. Proje ile daha fazla insanın bisiklet kullanması teşvik edilecek.

Kadıköy'de hizmet vermeye başlayan araçla, sokak sokak dolaşarak, bisiklet tamiri yapılacak. Ayrıca, bisiklet bakım ve onarımı için gerekli malzemeler ve bisiklet tamir ekibi ile birlikte, bazı yerlerde bisiklet severlerle bir araya gelecek. Araçla, fren, direksiyon ve akort ayarlarının yanı sıra, yağ değişimi, zincir takma, sökme ve lastik tamiri gibi hizmetleri ücretsiz olarak sunacak.

Mobil Tamir Aracı, 8-9 Temmuz'da Erenköy Camisi, 10 Temmuz Cuma günü Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı, 11-12 Temmuz'da Caddebostan Sahili, 14-15 Temmuz'da ise Feneryolu Mahallesi Kuyubaşı Sokak'ta bisikletlerle buluşup, bakım ve tamir yapacak.

Mobil Tamir Aracı ile 3 yılda yaklaşık 10 bin bisikletin yeniden kullanıma kazandırılması hedefleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi