Eski Edirne Müftüsü Koçaşlı son yolculuğuna uğurlandı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: - ''Rabbim onun gibi güzel örnekleri çoğaltsın. Onun hayatından örnekler alabilmeyi bizlere de nasip etsin''

Eski Edirne Müftüsü Koçaşlı son yolculuğuna uğurlandı
Eski Edirne Müftüsü Koçaşlı son yolculuğuna uğurlandı
GİRİŞ 07.07.2015 15:59 GÜNCELLEME 07.07.2015 15:59

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Edirne Müftüsü İbrahim Koçaşlı'nın cenaze törenine katıldı.

Tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden Koçaşlı için Selimiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Bakan Müezzinoğlu, törende yaptığı konuşmada, Koçaşlı'nın İslamı en güzel şekilde yaşamak isteyen, bunu yaparken de İslam'ın her boyutuyla güzel bilinmesi yönünde çalışmalarda bulunan örnek bir insan olduğunu söyledi.

Yaklaşık 2,5 yıl önce bir sabah namazında Koçaşlı hocayla tanıştığını anlatan Bakan Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Allah onun yaşamından ibret almayı, güzel ahlakından örnek almayı bizlere nasip etsin. Edirne'de değişik mahallelerle sabah namazı kılmaya gidiyorduk. Bir programda bir mahallede hocamızla karşılaştık, sohbet ettik, çok mutlu oldum. Orada öğrendim ki, hocam sabah namazlarını Edirne'nin farklı camilerinde kılıyormuş. O yaşında kış günü yağmur, çamur demeden sabah namazlarında bütün camileri ziyaret ediyormuş. İnanıyorum ki Rabbimin hayırlı kullarındandır. Rabbim onun gibi güzel örnekleri çoğaltsın. Onun hayatından örnekler alabilmeyi bizlere de nasip etsin''

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de her şeyin bir sonla mukadder olduğunu belirterek, "İbrahim hocamız için de bugün son namaz, cenaze namazı. O, bugüne kadar belki yüzlerce binlerce kişinin cenaze namazını kıldırdı ve hazirun huzurunda ölümü anlattı. Bugün o bizim için ibret olarak önümüzde. Bu ibretin bize yetmesi ve artması lazım. Evet her şey bir sonla mukadderdir" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise insanların fani dünyadan geldikleri gibi gittiklerini ifade ederek, "Ama önemli olan bu gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektedir" dedi. İbrahim Koçaşlı hocanın bu dünyada hoş bir seda bıraktığını dile getiren Yılmaz, başta ailesi olmak üzere yakınlarına ve tüm Müslümanlara başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından Koçaşlı'nın cenazesi Selimiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından alınan özel izinle bahçedeki hazireye defnedildi.

Törene, Koçaşlı'nın ailesi, yakınları, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İlkokul öğrencilerinden İsrail destekçisi firmaya protesto! Sosyal medyada gündem oldu
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat