DPÜ Rektörü Gören'den açıklama

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, üniversite tercihi yapan öğrencilerin Dumlupınar Üniversitesini tercih etmeleri için çağrıda bulundu.

DPÜ Rektörü Gören'den açıklama
DPÜ Rektörü Gören'den açıklama
GİRİŞ 07.07.2015 16:05 GÜNCELLEME 07.07.2015 16:05

Dumlupınar Üniversitesinin, öğrenci sayısının 50 bini bulan az sayıdaki üniversitelerden biri olduğunu ve öğrenci tercihlerinde ön sıralarda yer aldığını ifade eden Gören, “Dumlupınar Üniversitesi’nin öncelikle benzeri olmayan, mükemmel bir yerleşkeye sahip. Kütahya, Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Antalya gibi büyükşehirlere 300-400 km uzaklıkta, Bursa, Balıkesir ve Eskişehir gibi büyükşehirlere komşu, Eskişehir bağlantılı hızlı tren ve hava yolu ulaşım olanaklarına sahip bir şehir” dedi.

Dumlupınar Üniversitesinin ve dolayısıyla Kütahya’nın tercih edilmesi için birçok neden sıralayan Gören, şunları kaydetti:

"Kütahya, il merkezinde ve tüm ilçelerinde kaplıca olanakları olan bir il. Yoncalı, Ilıca, Eynal, Göbel kaplıcalarına her yıl yerli ve yabancı turistler akın etmekte. Kütahya ayrıca sadece coğrafi konumu ve özellikleriyle değil, tarihi Germiyan, Selçuklu ve Osmanlı konak, cami ve diğer eserlerinin yanı sıra, eski tarihlere ait Frig Vadisi ve Aizanoi Antik Kenti, daha da önemlisi Dumlupınar Şehitliği ile tam bir tarih ve medeniyet şehridir. Üniversitemiz ise sadece kendisi için tasarlanıp üretilmiş çok özel, yeni ve hassas laboratuar cihazlarına sahip. Akademik personelimizin yüzde 60’tan fazlası öğrencilerle kolaylıkla empati kurabilen genç ve dinamik elemanlardan oluşmakta. Bu yönümüzle de tercih sebebi olmaktayız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'