15 kişinin öldüğü kamyoneti o kullanacaktı ama

Manisa’nın tarım işçilerinin öldüğü kamyonetin şoförü Hamza Kaya’nın eşinin rahatsızlanması nedeniyle o gün işe gitmediği öğrenildi.

15 kişinin öldüğü kamyoneti o kullanacaktı ama
15 kişinin öldüğü kamyoneti o kullanacaktı ama
GİRİŞ 07.07.2015 17:18 GÜNCELLEME 07.07.2015 17:23

Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 15 kişinin hayatını kaybettiği Salihli’nin Çökelek Mahallesinde her evde ayrı bir acı yaşanıyor. İşçileri taşıyan açık kasa kamyonetin şoförlüğünü Seydi Aydın’la dönüşümlü olarak 20 gündür yapan Hamza Kaya’nın o gün işe gitme sırası kendinde olmasına rağmen eşinin rahatsızlığı nedeniyle o gün işe kayınçosu Seydi Aydın’ın gittiğini söyledi.

Seydi Aydın’ın eniştesi Hamza Kaya, “Seydi Aydın benim kayınım oluyor. Eşimin ağabeyi. Aracı genelde ben kullanırdım. Onun işi olurdu genelde o yüzden ben getirir götürürdüm. Aşağı yukarı 19 gündür Gölmarmara istikametinde gidip geliyorduk. 19. gün kendisi gitmek istemedi. O gün ben kendisine, ‘benim işim var, gelemeyeceğim. Bacın rahatsız o da gelemeyecek’ dedim. O da bana ‘sen gel, ben bacıyı doktora götürürüm.’ dedi. Ben de gelemeyeceğimi söyledim. Bunu konuştuğumuzda saat gece 11.20’ydi. Sabah saat 05.25’te bana telefon geldi. O bölgeye 5 araç gidiyordu. Bu araçlar arkalı önlü giderler. Hatta o gün bu araçlara bu kamyon denk geliyor, ancak onlardan sıyırıyor. Uyuyormuş, onlar da fark etmiş. En son benim kaynım olan Seydi Aydın’a denk geliyor. Seydi, sağ şeritten kurtarmaya çalışayım diye uğraşıyor, sola kaçayım derken sağ taraftan vuruşuyorlar.” dedi.

Son 20 gündür aracı genelde kendisinin kullandığını ve o gün normal şartlar altında kendisinin işe gitmesi gerektiğini anlatan Kaya, “O gün normalde ben gidecektim. Programda bende vardım. Eşimin rahatsızlığından dolayı, ‘kollarım ağrıyor, dinleyeceğim’ demesinden dolayı gidemedik. Ben de ağabeyine ‘senin işin varsa sen de kal, gitme arkadaşlar da dinlensin’ dedim fakat arkadaşları da ‘Kalmayalım, bayram geliyor. Harçlığımızı tamamlayalım. Ödemelerimiz var.’ diyerekten yola çıktılar. Belki ben gitmiş olsaydım, kaza benim de başıma gelebilirdi. Belki de 5-10 dakikayla erken ya da geç gidebilirdik. Belli olmazdı.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!