HDP'li vekille asker arasında gerginlik

Şırnak'ın Uludere İlçesi’nde köylü grubun askerleri protestosu sırasında HDP'li vekil ile asker arasında gerginlik yaşandı.

HDP'li vekille asker arasında gerginlik
HDP'li vekille asker arasında gerginlik
GİRİŞ 07.07.2015 18:30 GÜNCELLEME 07.07.2015 18:34
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Şırnak'ın Uludere İlçesi’ne bağlı Gülyazı ve Ortasu köylerinde oturan bir grup köylü, yaylalara gitmelerine engel oldukları gerekçesiyle askerleri protesto etti.

ASKERİ SUÇLAMAYA KALKIŞTI

Köylülere destek veren HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, askerlerin kendisine silah doğrulttuğunu iddia edip, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Şırnak’ın Uludere İlçesi Irak sınırına 28 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarının yaşadığı Gülyazı ve Ortasu köylerindekiler, güvenlik güçlerinin yaylara gitmelerine izin vermediği gerekçesiyle iki gündür protesto gösterileri düzenliyor. Hava operasyonunda yakınlarını kaybeden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü de bugün Şirit Yaylası’na giderek protestoda bulunan köylülere destek verdi.

Milletvekili Encü, yayla dönüşü askerlerin yollarını kestiğini belirterek, "Son gülerde Roboski üzerinde büyük baskılar var. Katırların katledilmesi, insanların yaralanmasına kadar. Roboski halkı ve çevre köylüleri bu durumu iki gündür protesto ediyor. Bugün de sınırda gözlem amacıyla  gazetecilerle birlikte Şirit Yaylası’na gittik.  Dönüş yolunda askerler yolumuzu kesti. Bu sırada ben araçtan çıktım. Vekil olduğumu söyledim ve ’Karşınıza herhangi bir mukavemet yok. Niye silah doğrultuyorsunuz’ dedim. ’Sen kimsin?’ dediler. Ben de ’Şırnak Milletvekiliyim’ dedim ve aramızda gergin bir diyalog geçti. Bu esnada bana silah doğrultular" dedi.

Askerler tarafından tartaklandığını öne süren Milletvekili Ferhat Encü, yarın Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını söyledi. 

YORUMLAR 17
  • Hulasa 8 yıl önce Şikayet Et
    Heryeriniz yalan entrika
    Cevapla
  • yolcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Yurttasa katiliyorum
    Cevapla
  • Tevfik 8 yıl önce Şikayet Et
    Teröristleri vekili benim Kürt kardeşlerimi temsil edemez Defolup gitsinler memleketi beğenmiyorlarsa
    Cevapla
  • ALAMET ABDULİ 8 yıl önce Şikayet Et
    benim sürümü alıp köz ateşinde çay pişirdiğim ve şarkılar söylediğim yere..Ülkenin diğer ucundan birileri gelip buraya çıkamazsın güvenli değil diyor...Sonra Akşam Teravih namazına gidersiniz
    Cevapla
  • ŞAFAK 8 yıl önce Şikayet Et
    şımarık çocuklar gibi bunlar..ne versen olmuyor.daha fazlasını istiyorlar..nereye kadar..ayar gerekli.şiddete destek veren vekilin dokunulmazlığı kaldırılsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!