Didim'de kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

Ege Denizi açıklarında kaçakları taşıyan 1 bot ve 1 teknenin batması sonucu kayıp olduğu bildirilen 25 göçmeni arama kurtarma çalışmaları Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 5 bot, 1 helikopter ve 1 arama uçağıyla sürdürülüyor.

Didim'de kaçakları taşıyan tekne ve botun batması
Didim'de kaçakları taşıyan tekne ve botun batması
GİRİŞ 07.07.2015 20:09 GÜNCELLEME 07.07.2015 20:09

Didim ilçesi açıklarında bugün meydana gelen iki ayrı olayda kayıp oldukları bildirilen 25 göçmenin bulunmasına yönelik arama kurtarma faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğü bildirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 5 bot, 1 helikopter ve 1 arama uçağı tarafından yürütüldüğü kaydedilen çalışmalara Yunanistan'ın Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin de destek verdiği öğrenildi.

Batan teknelerden kurtarılan göçmenler ise Didim ilçesindeki marinaya getirilip ilk müdahalelerinin yapılmasının ardından hastanelere sevk edildi. Polisin, marina ve hastane çevresinde güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Olay

Didim ilçesinin açıklarında kaçakların bulunduğu bir teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye giden Türk ve Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 18 göçmeni kurtarmış, 1 göçmenin cesedine ulaşmıştı. Teknede 37 göçmen olduğu bilgisine ulaşan ekipler kayıp olduğu tespit edilen 18 kişiye yönelik arama kurtarma çalışması başlatmıştı.

İlçe açıklarında yaşanan ikinci olayda ise 9 kaçağın bulunduğu lastik bot battığı tespit edilerek ekiplerin müdahalesi sonucu 2 kişi kurtarılmış, 7 kişinin kayıp olduğu belirlenerek arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi