AK Parti Gençlik Kolları'ndan Suriyeli Türkmenlere iftar

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi'nin "Zalimler Farklı, Ensar Aynı" sloganıyla hayata geçirdiği gezici aşevi, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Suriyeli Türkmenlere iftar verdi

AK Parti Gençlik Kolları'ndan Suriyeli Türkmenlere iftar
AK Parti Gençlik Kolları'ndan Suriyeli Türkmenlere iftar
GİRİŞ 07.07.2015 21:28 GÜNCELLEME 07.07.2015 21:28

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi'nin "Zalimler Farklı, Ensar Aynı" sloganıyla hayata geçirdiği gezici aşevi, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki 2 bin Suriyeli Türkmene iftar için yemek dağıttı.

Yayladağı Devlet Hastanesi otoparkındaki gezici aş evinde, iftar öncesi yemekler dağıtılmaya başlandı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Türkmenler, alana kurulan masalarda, AK Parti Genel Merkezi ve Hatay İl Gençlik Kolları'ndan gelen partililerle oruç açtı.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Vekili Mustafa Doğan, gençlik kolları genel merkezi olarak geçtiğimiz haftalarda ramazan ayı için yürütülen “Zalim Farklı, Ensar Aynı” adlı projenin dün Reyhanlı ilçesinde başladığını belirtti.

Bu kapsamda kurulan gezici aş evinin Reyhanlı da evlerde kalan Suriyelilere iftar için yemek dağıttığını ifade eden Doğan, şunları söyledi:

"Bugün de Yayladağı ilçesindeki YİBO Çadır Kenti'nde kalan Suriyeli Türkmenlerle birlikteyiz. Burada 2 bin kişiyle birlikte iftarımızı açacağız. Suriye’de halk kimden kaçarsa kaçsın, gelip Türkiye’ye sığınıyor. O yüzden bu sloganla yola çıktık. Suriye'de PYD’den, Esed’den veya DAEŞ’ten kaçan herkes bu topraklara sığınıyor. Bu topraklardaki insanlar, onlara ensarlık vazifesini yerine getiriyorlar. Bugün ikinci günümüz, ayrıca Kilis’te, Şanlıurfa merkez ve Akçakale ve Adıyaman’da bu iftarımızı vereceğiz."

Suriyeli sığınmacıların her zaman yanlarında olacaklarını ifade eden Doğan, programda emeği geçen tüm partililere teşekkür etti.

Programa, AK Parti Tokat Milletvekili Fatma Gaye Güler, AK Parti Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Yüksel de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki