MHP Sinop İl Başkanı Demir:

"HDP ile ne içeriden ne de dışarıdan asla yan yana gelmeyeceğiz"

MHP Sinop İl Başkanı Demir:
MHP Sinop İl Başkanı Demir:
GİRİŞ 09.07.2015 16:12 GÜNCELLEME 09.07.2015 16:12

MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, "HDP ile ne içeriden ne de dışarıdan asla yan yana gelmeyeceğiz" dedi.

Demir, yaptığı açıklamada, koalisyon tartışmalarına işaret etti.

Koalisyon seçeneklerini hatırlatan Demir, HDP ile yan yana gelmelerinin mümkün olmadığına vurgu yaparak, şunları dile getirdi:

"Bizler kendi ülkülerimizden asla ama asla vazgeçmeyeceğiz. Bunun içindir ki HDP ile ne içeriden ne de dışarıdan asla yan yana gelmeyeceğiz. Geriye kalan 'AKP ile MHP koalisyon kursun, hükümet kurulsun' diyen arkadaşlarım olabilir. Ben de diyorum ki olabilir! Ancak çözüm süreci asla olmaz. Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değil. Çünkü, biz burada yerelde MHP Türkiye'de genelde çözüm süreci bir kıyamet sürecidir dedik, öyleyse bu durum ortadan kalkmadan, AK Parti 'ben bundan vazgeçtim' demeden bu koalisyon olmaz. 17-25 Aralık yolsuzluk rüşvet davasından oradaki hırsızlıklardan hesap sorulmadan helalleşme olmaz dedik ve koalisyonun önünde gördüğümüz en büyük engel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sınırlarının gerisine çekilmeden asla bu koalisyon olmaz diyoruz."

Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yönelik uygulamalara da değinen Demir, şunları kaydetti:

 "Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri oruç tuttukları için, namaz kıldıkları için, Müslüman Türk oldukları için katledildiler, Çin zulmüne uğradılar. Buradan Çin'i nefretle kınıyorum. Orada şehit olan tüm Müslüman Türklere rahmet diliyorum ve bütün Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Allah'tan dilerim ki dünyanın neresinde olursa olsun Türk ve Müslüman kanı akmaz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı