Suriye'deki mahkum babasının kurtarılmasını istiyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan Halil Öncel, yaklaşık 5 yıl önce Suriye'de tutuklanan babasının kurtarılması için yetkililerden yardım talep etti

Suriye'deki mahkum babasının kurtarılmasını istiyor
Suriye'deki mahkum babasının kurtarılmasını istiyor
GİRİŞ 09.07.2015 16:37 GÜNCELLEME 09.07.2015 16:37

Akçakale ilçesinde yaşayan Halil Öncel, Suriye'de tutuklanan babasının kurtarılması için yetkililerden destek bekliyor.

Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'ye kamyonla yük götürdüğü esnada aracında silah bulunan babası Mehmet Emin Öncel'in yaklaşık 5 yıl önce tutuklanarak Halep Cezaevi'ne konulduğunu söyledi.

Babasıyla zaman zaman telefonda konuştuklarını anlatan Halil Öncel, çatışmalar nedeniyle cezaevinin yıkılmasının ardından babası ve diğer mahkumların bir hastanede tutulmaya başlandığını ifade etti.

Mahkumların çatışmalar nedeniyle adeta ortada kaldığını, kimsenin ilgilenmediğini anlatan Öncel, şunları kaydetti:

"Babam daha önce Halep Cezaevi'ndeydi, ancak orası kısmen yıkılınca onları önce bir okula, 1 yıl sonra da bir hastaneye götürdüler. Babamla birlikte cezaevinde 30 civarında Türk mahkum bulunuyor. Zaman zaman kendilerine yemek veriliyordu. Ancak, çatışmalar şiddetlenince yemek gelmiyormuş. Onlar da gardiyanlar aracılığıyla para karşılığında ekmek alıp karınlarını doyuruyorlar. Çatışma olmadığı dönemlerde 2-3 haftada bir telefonla para karşılığında görüşüyoruz. Babama aracılar vasıtasıyla para gönderiyoruz. Daha önce cezaevinde çok defa ziyaret ettik, şimdi gidemiyoruz. Yetkililerden, babamı ve diğer Türk mahkumları kurtarmalarını istiyoruz."

Halil Öncel, babasıyla son olarak 3 gün önce görüştüğünü de belirterek "Bulundukları yerin her tarafı kuşatılmış. Bu nedenle kaldıkları yerde yemek bile yokmuş. Sadece ekmek yiyerek hayatta kalmaya çalışıyorlar. Her şeye rağmen babam oruç tuttuğunu söyledi. Babamızı çok özledik, bir an önce kurtarılmasını ve eve gelmesini bekliyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu