TUYAD'dan antensiz uydu açıklaması

Son günlerde basında yer alan çanak antensiz uydu yayınları ile ilgili Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği'nden açıklama geldi.

TUYAD'dan antensiz uydu açıklaması
TUYAD'dan antensiz uydu açıklaması
GİRİŞ 10.07.2015 11:17 GÜNCELLEME 10.07.2015 11:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TUYAD Başkanı Hayrettin Özaydın'ın yayınladığı basın açıklaması;

Uydu (çanak) anten 36 bin kilometre uzaklıkta ve yüksek frekansta yayın yapan uyduların sinyallerini alarak TV izleme olanağı sunuyor. Bu yayınların Uydu ( çanak ) antensiz izlenebilmesi mümkün değildir. 

Basında yer alan habere konu olan alıcı bilindik bir yerli firmamıza ait android işletim sistemine sahip IP TV alıcısıdır. İddia sırasında bu cihaz zaten üzerinde mevcut olan internet alıcısı sayesinde internete bağlanarak ve IPTV internet üzerinden birçok kanalın izlenmesi sağlanmış. Bölgesel internet veya kablo bağlantısı gösterilmemesi içinde cep telefonundan kişisel eşirim noktası aktif edilerek internet sağlanmış. Basına konu edilen ürün IP TV özelliği olan bir alıcıdır. Bu ürün halen tüm satıcılardan temin edilebilir.

Haksız kazanç elde etmek isteyen kişiler her zaman var olacak. Haberde var olmayan bir teknoloji var gibi gösterip son tüketicinin mağdur edilme tehlikesi söz konusudur. Özellikle Anadolu Ajansının konuyu incelemeden haber yapması konuya ilgiyi arttırmıştır.

Haber kesinlikle asılsız ve gerçek dışıdır. Uydu (çanak), Kablo, Lokal anten veya İnternet kullanılmadan televizyon kanalları canlı izlenemez.  Kamuoyuna duyurumuzdur.

YORUMLAR 1
  • yusuf derici 4 yıl önce Şikayet Et
    internetim yok.gine de çalışır mı?başvurumu iptal mi etmeliyim?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak