Sudan'dan EXPO 2016'ya katılım imzası

Sudan, "Çiçek ve çocuk" temalı dünyanın botanik EXPO'su EXPO 2016 Antalya'ya katılmak için imza attı.

Sudan'dan EXPO 2016'ya katılım imzası
Sudan'dan EXPO 2016'ya katılım imzası
GİRİŞ 10.07.2015 12:53 GÜNCELLEME 10.07.2015 12:53

Sudan Ülke Komiseri Mamdouh Shanoda Mamlouk Mushrigi, gelecek yıl 23 Nisan ila 30 Ekim tarihlerinde yapılacak EXPO'nun Aksu ilçesindeki bin 121 dönümlük sergi alanında incelemede bulundu. 

Daha sonra Mushrigi'ye, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez'in başkanlık ettiği toplantıda proje ve yapım işleri direktörlüğünce sunum yapıldı. Mushrigi de yaklaşık bin metrekareyi bulacak bahçeleri hakkında bilgi verdi. 

Ardından Mushrigi, Suiçmez ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök arasında Sudan'ın katılım anlaşması imzalandı.

- Sudan'ın EXPO'daki bahçesi

Mushrigi, EXPO 2016 Antalya'nın, çok büyük bir organizasyon olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Afrika, Ortadoğu, Asya ve Avrupa'ya yakın konumda olduğunu, bu durumun insanların gelmesi açısından avantaj sağladığını ifade eden Mushrigi, EXPO 2016'nın "Gelecek nesiller için yeşil bir dünya" sloganını da amacına uygun bulduğunu vurguladı.

Kendilerinin yaklaşık bin metrekarelik alanda bir bahçe hazırlayacaklarını anlatan Mushrigi, şunları söyledi:

"EXPO 2016 Antalya'nın teması doğrultusunda pavilyonumuzu hazırlamayı hedefliyoruz. İnşallah çok güzel bir bahçe planı vermeyi planlıyoruz. Projemiz Sudan evi şeklinde olacak. Beyaz ve mavi Nil Nehri'nin ortasında olacak. Aradaki alanı yeşil alan olarak değerlendirdik. Yeşil alan üzerinde Sudan evi olacak. Bu alan 'Gelecek nesillere aktarılacak yeşil dünya' sloganını sembolize edecek. Nehirler de ayrıca doğal ve yeşil bir yaşamı temsil edecek. Projemiz EXPO'nun 'yeşil bir dünya' temasıyla da örtüşecek."

Mushrigi, bahçeyi 6 ay değil, kalıcı olması için planladıklarını belirtti. 

Kök de Sudanlı mevkidaşına EXPO Antalya'nın sembol çiçeği şakayık hediye etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!