"Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi"

Meslek lisesi öğrencisi Kamil Kaya kısa öykü dalında Türkiye birincisi oldu

"Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi"
"Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi"
GİRİŞ 10.07.2015 13:30 GÜNCELLEME 10.07.2015 13:30

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi" kapsamında düzenlediği kısa öykü ve bilgisayar yarışmasında dereceye giren 15 öğrenciye ödülleri verildi.

Gaziantep Anadolu Lisesi'nde düzenlenen ödül töreninde Gaziantep'e Türkiye birinciliğini yaşatan öğrenciye, öğretmenine ve ailesine teşekkür ederek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği'nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusunda bilinçlendirme amacıyla, 10-18 yaşları arasındaki öğrencilere yönelik Türkiye genelinde kısa öykü ve slogan yarışması, 21 pilot il de ise bilgi yarışması düzenlediğini söyledi. 

Yanmaz, 15 öğrencinin il genelinde dereceye girdiğini belirterek, "Öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyorum ancak esas göğsümüzü kabartan kısa öykü yarışmasında Türkiye birincisi olan öğrencimiz Kamil Kaya'yı bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

Başarılı öğrenci Kamil Kaya da, danışman öğretmeniyle sınava hazırlandığını ve kitap okumayı çok sevdiğini ancak Türkiye birincisi olmayı beklemediğini söyledi.

İl genelindeki yarışmada birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere bisiklet ve üçüncüsü olanlara da satranç takımı verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!