Yüksekova'da "kömür" toplantısı

Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, ilçede kalitesiz kömür satışının önüne geçilmesi için Kömür Kooperatifi yöneticileriyle toplantı yaptı.

Yüksekova'da "kömür" toplantısı
Yüksekova'da "kömür" toplantısı
GİRİŞ 10.07.2015 14:51 GÜNCELLEME 10.07.2015 15:04

Belediye Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, 4 bin 700 kaloriden düşük kömürün ilçede satışının yapılmasının yasaklanması kararlaştırıldı.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Yetişkin, kurulan kömür kontrol noktalarının etkin bir şekilde çalıştığını belirtti.

Kalitesiz kömürün ilçede satışının yasaklanması için çalışmalarının süreceğini ifade eden Yetişkin, şöyle konuştu:

"Korsan yollarla kalitesiz kömürü ilçeye sokan her kim olursa olsun cezai işlemle karşı kaşıya kalacaktır. Kimsenin bizim ve çocuklarımızın sağlığıyla oynamasına izin vermemeliyiz. Bu yönde gerçekleştirdiğimiz girişimde Yüksekova'da iki kooperatif ile Şırnak'tan gelen kooperatifle bir araya gelerek kömürün gelme konusunda anlaşmaya vardık. Karar neticesinde 4 bin ve 4 bin 700 kaloriden aşağı kömürün ilçeye girmemesi için protokol imzalayarak, ortak kömür satış noktası dışında kimsenin kömür almamasını kararlaştırdık. Halkımızdan tek istediğimiz artık farklı yerlerden kalitesiz kömür almamalarıdır. Ortak kömür noktasında kömürlerini alıp gönül rahatlığıyla kullanabilirler. Çünkü belediye kontrolünde satışlar gerçekleşecek."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda