Beştepe itirazını Danıştay kabul etti

Danıştay, Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin üzerinde bulunduğu araziyi yapılaşmaya açan kararı iptal etti.

Beştepe itirazını Danıştay kabul etti
Beştepe itirazını Danıştay kabul etti
GİRİŞ 10.07.2015 14:56 GÜNCELLEME 10.07.2015 14:56
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Atatürk Orman Çiftliği alanının, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılabilmesi için "T.C. Başbakanlık Gazi Yerleşkesi (OGM) Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı" ilan edilmesine ilişkin 2012/3074 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali hakkında 5 meslek odasının itirazını, Danıştay idari dava daireleri kurulu meslek odalarını haklı buldu, oy çokluğu ile itirazlarını kabul etti.

Atatürk Orman Çiftliği alanında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu'nun 27 Nisan 2012 tarih ve 28276 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "T.C. Başbakanlık Gazi Yerleşkesi (OGM) Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı" ilan edilmesine ilişkin 2012/3074 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına yürütmesinin durdurulması ve iptali hakkında Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ziraat Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi , Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararına ve Başbakanlığa dava açmıştı. Danıştay 14. Dairesinin yürütmeyi durdurma kararı vermemesi üzerine 5 meslek odası, Danıştay idari dava daireleri kuruluna itiraz etmişti.

Danıştay idari dava daireleri kurulu meslek odalarını haklı buldu, oy çokluğu ile itirazlarını kabul etti.

YORUMLAR 25
  • HALK 8 yıl önce Şikayet Et
    yaw arkadaş memlekette sorun lar bıttı saray mı kaldı yettı artık tapusunu cumhurbaşkanı almadı bu ulkeye yapılan işler yatırım lar neden gözükmüyor gerçi bizim millete yaramaz nankorluk bencıllık var yok kaçtane odası varmış yok şatoymuş önceki cumhurbaşkanlıgı makamı yol geçen hanı olmuştu her yerde muhbır telekulaklar alıştınız cumhurbaşkanlarının ülke için aldıgı kararları basına sızdırmaya ondan çekemıyorsunuz
    Cevapla
  • adill 8 yıl önce Şikayet Et
    İnadına 4. Köprüyü yapalımm ....
    Cevapla
  • fethi 8 yıl önce Şikayet Et
    sn erbakan bu iş kanlımı olucak kansızmı diye işte bu lafı bu hainlere söylemişti uyan millet her yer hain dolmuş
    Cevapla
  • mam 8 yıl önce Şikayet Et
    bu odaların memlekete ve ülke insanlarına inanın hiç faydası yokken birde zararları var. bu odalara üye olanlar bile bunlardan illallah çekiyor. bu ülkenin kanserli hücreleri bunlar.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    bozgunculuk fitnecilik vs odaları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor