Suşehri’nden kısa kısa

Suşehri ilçesinde 51 bin metrekare ekili arazide yangın çıktı

Suşehri’nden kısa kısa
Suşehri’nden kısa kısa
GİRİŞ 10.07.2015 16:46 GÜNCELLEME 10.07.2015 17:04

 Sivas’ın Suşehri ilçesinde 51 bin metrekare ekili arazide yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye 8 kilometre uzaklıkta bulunan Göz Köy mevkisinde, Cemal Tunç’a ait ekili olmayan arazide çocuklar tarafından yakılan ateş, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü ve çevrede arpa ve buğday ekili olan  Selamet Araz, Erol Ceylan, Kadir Deniz ve Bayram Yılmaz’a ait ekili arazilere sıçradı.

Yaklaşık 51 bin metrekare alan üzerinde bulunan ekili arazideki yangına, Suşehri Belediyesine ait 4 itfaiye aracı müdahale etti ve yangın 2 saatlik çalışmanın sonucu söndürüldü.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel de bölgede incelemede bulundu. Yüksel, "Bölgenin arazi yapısının sarp olmasından dolayı, önce arazi vitesli olan yeni itfaiye aracımız bölgeye gönderildi. İlk müdahalesiyle birlikte diğer itfaiye ekiplerimizde gelmesiyle yangın söndürüldü. Çiftçilerimizin zararları var" diye konuştu.

Anız yangınlarına dikkat çeken Yüksel, "Şu anda bölgede otların kurumasıyla birlikte, her taraf kuru otlarla çevrili duruma geldi. Vatandaşlarımızın yaktıkları ateşleri söndürürken çok kontrol etmelerini istiyoruz. Allah beterinden korusun daha büyük felaketler olabilir. Halkımızın da anızları yakmamasını istiyoruz. Yakılan her anızda bir canlının da öldüğünü unutmamamız gerekir" ifadesini  kullandı.

 

- Suşehri Belediyesi asfalt çalışmalarına devam ediyor

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Camiorta Mahallesi Eski Sebze Pazar alanı ve Balhatun Cami yanında devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Yapılan bu çalışmaların geçici olduğunu işaret eden Yüksel, "Bu asfalt sadece geçici olarak vatandaşlarımızı tozdan kurtarmak amacıyla yapıyoruz. Asıl çalışmalarımız inşallah kısa sürede başlayacak ve Suşehri halkına çok iyi yollar yapacağız. Bu yapılan asfaltlama geçicidir, kimse bunu gerçek hizmet olarak görmesin. Çünkü gurbetçilerimiz gelmeye başladı. Hem onlar için geçici bir hizmet, hemde Suşehri halkı için geçici bir hizmettir. İş makineleriyle yapılacak olan asfaltlama programını yaptık. Kısa sürede halkımız bu hizmetlerin daha güzelini görecektir" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı