Gül’den Prens Al-Faysal için taziye mesajı

11. Cumhurbaşkanı Gül’den Prens Al-Faysal için taziye mesajı gönderdi.

Gül’den Prens Al-Faysal için taziye mesajı
Gül’den Prens Al-Faysal için taziye mesajı
GİRİŞ 10.07.2015 19:36 GÜNCELLEME 10.07.2015 19:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gül, taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Suudi Arabistan ve dünya diplomasisinin mümtaz ismi Prens Suud Al-Faysal’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Rahmetli Kral Faysal Bin Abdülaziz ile Türkiye’de doğmuş ve büyümüş rahmetli eşi Kraliçe İffet’in evladı olan Prens Suud, 40 yıl Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenmiş, hastalığı nedeniyle istifasından sonra dahi Dışişleri koordinatörü olarak görevlendirilmişti. Entelektüel birikimi, asaleti ve nezaketiyle her zaman dikkat çeken Al-Faysal ile saygı ve sevgi temelleri üzerine kurulu samimi bir ilişkimiz vardı. Dışişleri Bakanlığı vazifelerini üstlendiğimiz dönemde ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı görev sürem boyunca kendisiyle yakın çalışma arkadaşlığı yapmış; Irak ve Filistin meseleleri başta olmak üzere bölgesel pek çok meselede yakın diyalog ve işbirliği yürütmüştük. Diplomasi tarihinde saygın bir yer edinen ve gerçek bir Türk dostu olan Al-Faysal, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin bugünkü seviyesine erişmesinde büyük rol oynamıştır.”

Gül, “Kardeşleri Muhammed, Turki, Bender, Halid ve Saad ile eşi ve çocuklarının acısını paylaşıyor; başta ailesi olarak tüm Suudi Arabistan halkına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, kardeşi vefat eden Kırgızistan Cumhurbaşkanını da telefonla arayan 11. Cumhurbaşkanı Gül, başsağlığı dileklerini iletti.

YORUMLAR 2
  • faatih 8 yıl önce Şikayet Et
    paralele malzeme vermeyin artık sayın gül.
    Cevapla
  • misafir kardes 8 yıl önce Şikayet Et
    suleyman demirel
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!