Mum ışığında bayram alışverişi

 Ceylanpınar ilçesinde sık sık kesilen elektrikler nedeniyle vatandaşlar bayrak alışverişini mum ışığında yapmak zorunda kalıyor.

Mum ışığında bayram alışverişi
Mum ışığında bayram alışverişi
GİRİŞ 11.07.2015 11:50 GÜNCELLEME 11.07.2015 11:55

Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ve gündüzleri etkili olan yüksek sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlar bayram alışverişini geceleri yapıyor. İlçede sık sık kesilen elektrikler nedeniyle satış yapmakta zorlanan esnaf, çözümü mum, ışıldak ve lüks gibi aydınlatıcıları kullanmakta buluyor. 

Gazi Caddesi'nde ayakkabı mağazası işleten Salih Yaver, elektrik kesintilerinin kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek "Gündüz hava sıcaklığından dolayı vatandaşları dışarı çıkmıyor. Akşamları ise elektrik gidince hepten satış yapamıyoruz. Yetkililerin sorunumuza bir çözüm bulmasını istiyoruz" dedi. 

Pastahane isletmecisi Abdulhakim Zengin ise, kesilen elektrik nedeniyle dondurmanın dolapta eridiğini, bu nedenle dondurma yapmaktan vazgeçtiğini ifade etti. 

Terzi Hasan Altınay da elektrik kesilince mum ışığı ve telefon lambaları kullanarak ölçü aldığını belirterek işlerini yetiştiremeyeceği için zarar edeceğini kaydetti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak