Gülnar'da zeytin üreticilerine bilgilendirme

Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Gülnar ilçesindeki zeytin ağaçlarından daha iyi verim alınabilmesi için çalışma başlatıldı.

Gülnar'da zeytin üreticilerine bilgilendirme
Gülnar'da zeytin üreticilerine bilgilendirme
GİRİŞ 11.07.2015 11:55 GÜNCELLEME 11.07.2015 13:06

Müdürlükte görevli ziraat mühendisi Kubilay Derin, belediye düğün salonundaki etkinlikte, zeytin üreticilerine organik zeytincilik bakımı ve ilaçlaması ile ilgili bilgi verdi.

İç tüketim ve yağ üretiminde önemli yere sahip zeytin ağaçlarında, tek başına veya birlikte zarar yapan pek çok hastalık ve yabancı ot bulunduğunu belirten Derin, şöyle devam etti:

"Bunlar, gerek zeytinyağı gerekse salamuralık zeytin üretiminin azalmasına sebep olmaktadır. Bunlardan en önemlileri zeytin sineği, zeytin güvesi, zeytin kabuklu biti, zeytin karakoşnili ve zeytin halkalı leke hastalığıdır. Daha fazla ve kaliteli ürün elde etmek için zeytin hastalıkları, zararlılar ve yabancı otlarla mücadele büyük önem arz etmektedir. Kimyasal ilaçların insan sağlığı ve çevre üzerine olumsuz etkilerini azaltmak için hastalık, zararlı ve yabancı otlarla ekonomik ve ekolojik mücadele yapılması gerekmektedir."

Derin, bu zararlılarla mücadeleye başlama zamanlarının belirlenebilmesi için sık aralıklarla periyodik sayım ve kontrol yapıldığını aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi