Polisin sloganlı yürüyüşüne soruşturma

Keşan'da polislerin operasyon sonrası sloganlar atarak yürümesiyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Polisin sloganlı yürüyüşüne soruşturma
Polisin sloganlı yürüyüşüne soruşturma
GİRİŞ 11.07.2015 13:52 GÜNCELLEME 11.07.2015 15:03
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde geçen 1 Temmuz’da yaklaşık 700 polisin katılımıyla Romanların yoğun olarak yaşadığı mahallelere düzenlenen huzur operasyonunun ardından polisin sokaklarda ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ve ‘Polis huzur, güven verir’ sloganları atarak yürümesiyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Keşan’da, Romanların yaşadığı Yenimescit, Mustafa Kemal Paşa ve Cumhuriyet Mahallesi’nde Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Sakarya ve İstanbul’dan gelen yaklaşık 700 polisin katılımıyla, Yenimescit, Mustafa Kemal Paşa ve Cumhuriyet Mahallesi’nde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Gözaltına alınan 45 kişiden 7’si tutuklanarak, cezaevine konuldu. Operasyonun ardından yaklaşık 200 çevik kuvvet ve özel tim polisi ise operasyonun yapıldığı mahalledeki sokaklarda ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ve ‘Polis huzur, güven verir’ sloganlarıyla, panzer ve TOMA’ların eskortluğunda Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne kadar yürüdü.

CHP'Lİ VEKİLDEN TEPKİ

Sloganlı yürüyüşle ilgili CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da, mecliste, “Roman mahalleleri tatbikat yeri değildir” şeklinde açıklama yaptı.

MÜFETTİŞLER EDİRNE VE KAŞAN'A GÖNDERİLDİ

Yaşanan olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nce soruşturma başlatıldığı ve görevlendirilen müfettişlerin konuyla ilgili olarak Edirne ve Keşan’a gönderildiği bildirildi.  Soruşturma kapsamında görüntülerinin inceleneceği ve bazı polis yetkililerinin ifadelerine başvurulacağı kaydedildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • MİSAFİR 8 yıl önce Şikayet Et
    polis abilerimiz ne demiş ne demiş NE MUTLU TÜRKÜM demiş ne kadar büyük bir suç işlemiş
    Cevapla
  • ozkayalar 8 yıl önce Şikayet Et
    ülkede huzur bozanlara ne zaman müdahale edilse polise saldırılıyor.ister pkklı ister thkp-c ister roman kim olursa fark etmez,huzur bozan cevabını alsın.polis ne demiş? öyle faşist veya sosyalfaşist işaretimi veya sloganımı atmış? ceza ver ama söyledikleri sloganlar için şikayetci olanlarda utansın biraz.varsa tabi.
    Cevapla
  • Süleyman Arif 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence gayet yerinde bir yürüyüş. Polise güven, çetelere de korku verir bu...
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    ne var bunda anlamadım. gezi olaylarında bile erdoğan "polis biraz sert davranmış olabilir" dedi. nebiçim açıklamalar nebiçim yaklaşımlar hatalar bunlar
    Cevapla
  • SivasLı 8 yıl önce Şikayet Et
    Sivas'ta da polis haftasında PÖH "BOZKURT" yürüyüşü yapmıştı. Sonra bu yürüyüşü düzenleyen amir başka yere gönderildi. Türk öksüz, yetim bu ülkede! Bu adamlar bu ülke için canlarını feda ediyor. Dışarıda Apo'ya özgürlük diyen Seloya bir şey yapmıyorsunuz. YAZIKLAR OLSUn. Yaşanılacak bir ülke değilsin Türkiye ! dört yanın cennetmiş kime cennet acaba ??
    Cevapla
  • Yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Polis bir siyasi partinin değil, halkın polisi olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması