İHH'dan Ağrı'daki yetimlere bayramlık

İHH, Ağrı'daki yetim çocuklara yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle elbise dağıttı

İHH'dan Ağrı'daki yetimlere bayramlık
İHH'dan Ağrı'daki yetimlere bayramlık
GİRİŞ 11.07.2015 16:55 GÜNCELLEME 11.07.2015 18:34

 İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Ağrı Şubesi tarafından yetim çocuklara bayramlık kıyafet dağıtıldı.

İHH Vakfı'nın Ağrı ve ilçelerinde tespit ettiği yetimlere, bir giyim mağazasından bayramlık alışverişi yapıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı, bugün yapmış oldukları faaliyetin sadece ramazan ile sınırlı olmadığını belirtti.

İHH olarak 2007 yılından beri dünyadaki yetimlere yönelik çeşitli faaliyetler yapıldığını anlatan Anığı, "Şu an dünya genelinde 65 bin yetim çocuğa bakıyoruz. Türkiye'de ise yaklaşık 15 bin yetime destek veriyoruz" dedi.

Ağrı'da hedeflerinin 300 yetim çocuğa bayramlık dağıtmak olduğunu dile getiren Anığı, şöyle konuştu:

"Şuanda hali hazırda 105 yetim çocuğumuza düzenli yardımlar yapıyoruz. Tespit ettiğimiz yetim kardeşlerimize, çocuklarımıza bayramlık sevinci tattırmak, bayramlarına sevinç olmak istedik. Biz İHH​ olarak diyoruz ki 'eğer yetim gülerse dünya güler'. Zira yetim ağlarsa yeryüzünde huzurun ve rahatın olmayacağını görüyoruz. Sizin yetime nasıl baktığınız nasıl yaklaştığınız çok önemli bu noktada. Allah'ın içimize yerleştirmiş olduğu test araçlarıdır yetimler. Rabbimiz bizleri yetimler ile sınıyor. Varlığı olanların darlık olanlarla imtihan ediyor. Ankara İHH'nın ve özellikle Ağrılı hayırseverlerin desteği ile ayın 11-16 arasında 300 yetim çocuğumuzu giydirmeyi hedefliyoruz. Bugün itibari ile çalışmalarımız başladı. Çocuklarımızı nasıl mağazalarda giyiniyorlarsa, nasıl götürüp gönlünce giydiriyorsak, aynı duyguları buradaki çocuklarımıza da yaşatmak istiyoruz."

 Bir yetimin giyim bedelinin 80 lira olduğunu kaydeden Anığı, "Buradan Ağrı'daki bütün kardeşlerimize ve kent dışındaki hayırseverlere de çağrıda bulunuyorum. Aynı zamanda Nevzat Güngör Caddesi'nde şubemiz var. Ayın 16'sına kadar Cumhuriyet Caddesinde bulunan Afacan Giyim'de olacağız. Hayırseverler gelip bağış yapabilirler. Bu süreç içinde fitre ve zekat noktasında halkımızın yardımlarını bekliyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...