2 günde 60 bin kişi geldi

Avrupa'daki Türklerin, Ramazan Bayramı’nı ve yaz tatillerini geçirmek için Türkiye’ye gelişleri, sınır kapılarındaki yoğunluğu arttırdı.

2 günde 60 bin kişi geldi
2 günde 60 bin kişi geldi
GİRİŞ 13.07.2015 00:18 GÜNCELLEME 13.07.2015 02:57
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Haftasonu olması nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’nda gümrük sahası, Türk işçilerinin araçlarıyla tamamen dolarken, uzun kuyruklar oluştu. Son 48 saatte sadece Kapıkule’den 13 bin araçla 60 bin kişi Türkiye’ye giriş yaptı.

Avrupa’daki çeşitli ülkelerde yaşayan Türk aileler, memleketlerine gitmek için yola çıktı. İznini Türkiye’de geçirmek için karayolunu tercih edenlerin büyük çoğunluğu ise Bulgaristan sınırındakiKapıkule’yi tercih etti. Bu nedenle her geçen gün gümrükteki yoğunluk ve kuyruk arttı. Almanyada yol çalışması ve Sırbistan gümrüğünde uzun kuyruklar Türk işçilerini gruplar halinde hareket etmesine neden oldu. Bulgaristan gümrüğüne neredeyse konvoy halinde gelen Türk işçileri 1 saat bekledikten sonra Türk tarafına geçiş yapıyor. Kapıkule’de 12 peronu bulunan giriş bölümünde araçlar gümrük sahasını tamamen doldurdu, uzun kuyruklar oluştu.

KLAKSONLU PROTESTO

Türkiye’ye giriş yapmak için kuyrukta bekleyen araç sürücüleri işlemlerin yavaş yapıldığını belirterek zaman zaman araçmların klaksonlarını çalarak protesto etti. Belçika’da yaşayan Enis Koçak, yaklaşık 33 saattir yolda olduklarını belirterek, "Genelde tüm gümrüklerde en az 1’er saat bekliyoruz. Burada yaklaşık 3 saattir kuyruktayız. Buradan geçebilirsek memleketimBursa’ya gideceğim" dedi.

Almanya’da oturan Kadir Çetin ise gümrükten Türkiye’ye giriş yapmak için yaklaşık 2 saattir kuyrukta olduğunu söyledi. Çetin, "Hava şu anda 31 derece yani çok sıcak. Çocuklarımızla arabada saatlerdir ilerlemeyi bekliyoruz. Devletimiz bu zamanlarda biraz daha hızlı çalışırsa çok iyi olacak. Biz çok uzun yoldan gelip, memlekette kuyrukta beklemek istemiyoruz" diye konuştu.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yaptıktan hemen sonra gölgelik bir ağaç altında uyuya kaldığını anlatan Fazlı Korkmaz, "Biz 3 aile 33 saat önce Fransa’dan yola çıktık. Gümrüklerde pek sıkıntı çekmedik ama burada bekledik. Arkadaşımızın aracı bozuldu Bende fırsattan istifade uyumaya çalışıyorum. Buradan daha memleketim Mersin’e gideceğim" dedi.

BÖLGE MÜDÜRÜ YALÇIN: İKİ GÜNDE 60 BİN KİŞİ GELDİ

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ise son 48 saat içerisinde 13 bin araçlar 60 bin kişinin sadece Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yaptığını kaydederek şunları söyledi:

"Beklediğimiz gibi hafta sonu olduğu için Türk işöilerimiz bir anda geliyorlar. Bu nedenle gümrük sahasında birikme oluyor. Bu tarz anlık gelişlerde yoğunluk oluyor. 26 bilgisayar başındaki arkadaşımız çalışıyor. İzinleri iptal etmiştik, personelimiz çalışıyor. Son 48 saat içerisinde sadece Kapıkule’den Türkiye’ye 13 bin araçlar yaklaşık 60 bin kişi giriş yaptı

YORUMLAR 19
  • erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ha ha ha herkez işine
    Cevapla
  • Doğulu 8 yıl önce Şikayet Et
    abilerim uçak diye bi taşıma araci icat oldu :)
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    bu nasil bir yourum sa. Ben sana avrupadan türkiye bir 4 Kafali ailenin faturasini ve ya türkiyede 4 Haftalik araba kira masrafi yaolum kardes. Ucak var diye Sinir kapilarinin kaldiralim o zaman hersey ucakla olur . Bakalim siralar hangi hava limaninda gerceklesicek.
    Cevapla
  • muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    hoş geldinz gardaşlar
    Cevapla
  • Helal size! 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım sizi kazalardan, yol kesicilerden korusun. Memleketini bu kadar seven başka hangi millet var?
    Cevapla
  • turkoman 8 yıl önce Şikayet Et
    bakiyorum artik gurvetcileri , seven kalmamis , vatan hainleri sizi , adam gibi calisin adam olun , sizde binin mercedes bmw
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?