Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bir dedikodu çıktı 'Kılıçdaroğlu Başbakan Yardımcısı da olmayabilir'. Bu doğru bir şey değil. Öyle bir teklifte bulunsa bile doğru olan o partinin genel başkanının hükümette sorumluluk almasıdır. Çocuk oyuncağı bir iş değil" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da
Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da
GİRİŞ 12.07.2015 23:27 GÜNCELLEME 12.07.2015 23:27

Manisa'da yayın yapan ETV'de canlı yayına katılan Arınç, izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı.

Arınç, "MHP'nin Meclis başkanlığı seçiminde çekilmesini nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna "Çok normal, doğru yaptılar. Biz kendi adayımızda ısrar ettik. Başka partiden özel olarak destek rica etmedik. CHP kendi adayında ısrar etti. Oysa CHP, MHP adayına oy verebilirdi. Ekmeleddin İhsanoğlu onların cumhurbaşkanı adayıydı. MHP, Deniz Baykal'a oy vermemekte karar kıldı. Bence takdir edilecek bir davranış. Son turda da 'adayımız yoksa diğer partilere vermeyeceğiz' dediler, bence kararlılık gösterdiler" yanıtını verdi.

Koalisyon pazarlıkları sırasında partilerin şartlarının kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağı yönündeki bir soruya Arınç, herkesin partilerin vaatlerine, seçim beyannamelerine kolayca ulaşabileceğini ifade ederek, "Her ziyaretten sonra Sayın Genel Başkanımız bizim ne konuştuğumuz, diğer partilerin de ne cevap verdiğini bir ambalaj içinde sunmak istiyor. Zannediyorum ziyaretleri takiben ya yan yana gelerek, ya tek başına bir açıklama yapacaklar" diye konuştu. 

Arınç, AK Parti'nin 258, CHP'nin 132 milletvekili bulunduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bir dedikodu çıktı "Kılıçdaroğlu başbakan yardımcısı da olmayabilir'. Bu doğru bir şey değil. Öyle bir teklifte bulunsa bile doğru olan o partinin genel başkanının hükümette sorumluluk almasıdır. Çocuk oyuncağı bir iş değil. Ben dışarıda kalayım da başka birisi girsin, ben de dışarıdan bunu eleştirmeye devam edeyim. Taşın altına elini koyacaksın. Ancak şöyle bir şey var, bizim genel başkanımız dolaştı, hiçbirisiyle hükümet kurmak mümkün olmadı. Teslim edecek Sayın Cumhurbaşkanına, 'ben başaramadım'. Bu sefer görev Sayın Kılıçdaroğlu'na verilecek. O da üç partiye gidecektir diye tahmin ediyorum. Kılıçdaroğlu şunu teklif etse bize, 'ben başbakan olayım da siz başbakan yardımcısı olarak hükümette bulunun', ben Kılıçdroğlu'nun akıllı bir insan olduğunu düşünüyorum, böyle gülünç bir teklifte bulunmaz. Bu lokomotifi vagonların arkasında koymaya benzer. Böyle bir şey mümkün değil. Böyle fantezilerle hiç kimse meşgul olmasın." 

-"Davutoğlu başarılı bir insan"

Bir izleyicinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun performansına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Arınç, Davutoğlu'nu yakinen tanıdığını, ciddi bir devlet adamı olduğunu kaydetti.

Arınç, "Cumhurbaşkanının biraz gölgesinde kaldı, etkisinde kaldı, kendi gerçek performansını ortaya koyamadı diye eleştiriler yapılmış olabilir. Bu başbakanlıkta, genel başkanlıkta başarısız olduğu anlamına gelmez. 81 ilde ayrı ayrı miting yaptı. Siirt, Tunceli ve Malatya mitinglerine beraber gittik. Hava muhalefetinden helikopterler çalışamadı. 220 kilometre hızla Siirt'ten Tunceli'ye, Tunceli'den Malatya'ya koşa koşa gittik. 'Ben söz verdim' dedi, Tunceli de belki bin kişi bile yoktu ama 'Tunceli de benim şehrimdir, seviyorum, onu ayırt edemem' dedi. Böyle bir insan '81 ile gittim' dedi, 76 ilden milletvekili çıkardı. Başarılı bir insan. İnşallah yeni hükümette de başarılı olacak" ifadelerini kullandı.

-"Kimseyi bulamazsak ben gelirim"

Arınç, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili 2 merkez ilçe arasında sorunlar yaşandığının belirtilmesi üzerine belediyecilikte partizanca düşünmemek gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir belediyesinin ağabeyliğine ihtiyaç bulunduğunu aktaran Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cengiz Bey 5 yılın sonunda gidecek. Bu 5 yılın sonunda biz alacağız. Ben AK Partili olacağım ve belediyeyi kazanamayacağım, kabahati kendimde bulurum. Ölürüm, yatarım, kalkarım AK Parti Manisa'da kazansın bunu isterim. Benim belediye başkan adayım hepsinden daha iyi olmalı, hepsinden daha çok oy almalı ve ben kazanmalıyım. Ama o daha 4 sene bu işin başında ama sonra biz kazanırız. Kazanmayı isteriz. Kimseyi bulamazsak ben gelirim."

Öte yandan Arınç, televizyon kanalınca hazırlanan, hayatının anlatıldığı görüntüleri izlerken duygusal anlar yaşadı.

(Bitti)

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü