Diyanet'ten bayram tatili eleştirisi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aylık dergisindeki bir yazıda “Eskiden tatil denilince eş, dost ve akraba ziyareti akla gelirdi" dedi.

Diyanet'ten bayram tatili eleştirisi
Diyanet'ten bayram tatili eleştirisi
GİRİŞ 13.07.2015 10:10 GÜNCELLEME 13.07.2015 10:10
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından aylık olarak yayımlanan Aile Dergisi’nde tatilkültürü ele alındı. Uzmanlar tarafından kaleme alınan yazıda, “Bir zamanlar tatil denildiğinde insanların aklına eş, dost ve akraba ziyaretleri gelirdi. Artık sadece izin zamanlarında değil tüm aile efradının bir araya geldiği bayramlarda bile akraba ziyaretleri unutuldu. Günümüzde dini bayramlar tatil mekânlarına kaçmak için fırsat olarak görülüyor” eleştirisi yer aldı.

Yazıda modern hayatın gereği olarak insanların çalışıp yorulduğu, bunun sonucu olarak bedenen ve zihnen dinlenmeye ve yenilenmeye ihtiyaç duydukları belirtildi. Bu ihtiyacı gidermek için ise kültürümüze dışarıdan ithal edilmiş bir tatil anlayışının tercih edildiği vurgulanan yazıda şöyle denildi:

“Üretimin durduğu dinlenme dönemini zarardan kâra dönüştürmenin formülü olarak ortaya çıkan tatil olgusu, esasında kapitalizmin bir dayatması olarak görülebilir. İnsanlar tatilde daha çok tüketmek için daha fazla çalışmanın yollarına bakmaktadırlar.” Yazıda, “İslam dininde atalet, yani bir iş yapmamak, boş durmak şeklindeki tatil anlayışına yer yoktur. Mümin faydalı işler, eylemler ortaya koyan kimsedir” değerlendirmesi de yer aldı. Ayrıca yazıda, hac, umre, yakın akraba ve dost ziyaretleri yapmak, beldeleri, kâinatı tanımak gibi tatil önerilerinde de bulunuldu.

YORUMLAR 11
  • töh... 8 yıl önce Şikayet Et
    size ne yahu
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    yok artık,milletin tatiline de karıştılar,adam 29 gün orucunu tutmuş,namazını kılmış,ister tatile gider ister akrabalarını gezer.o adamın akrabaları akrep olmuşsa adamın suçu ne?akrepleri ziyaret etmek zorunda mıyız?
    Cevapla
  • Deli Emin 8 yıl önce Şikayet Et
    Dini Bayramlarımızın asıl amacı Akraba, Eş, Dost arasındaki saygı sevgi yardımlaşma gibi değerleri yapılan bayram ziyaretleriyle yaşatmaktır. özellikle maalesef günümüzde bayramlar tatil olarak algılanıp çoğu aileler bayramını tatil merkezlerinde geçirmektedir
    Cevapla
  • swf 8 yıl önce Şikayet Et
    tatil 3-4 gün olduğu için tatil yerleri daha cazip. süre az hem bi değişiklik olur aynı mantığı. şöyle de bir gerçek var uçak biletlerinin fiyatları malum.doğuda çalışan biri olarak memleketime gitsem eşimle uçak gidiş dönüş 1800 lira tutuyor sadece uçak masrafı (otobüsle gitsem 25 saat tatil zaten 4 gün.o da son anda 4 oldu) tatil yerlerine de direk uçuşlar var ve pek çok firmanın. 500-600 liraya gidiş dönüş halledilebiliyor.(bu arada tatile falan da gitmiyorum :))
    Cevapla
  • Romero 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir günde insanların tercihlerine karışmayın isteyen evinde oturur isteyen tatile gider sizene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!