Didim'de kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

Kaybolan kaçakları arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı

Didim'de kaçakları taşıyan tekne ve botun batması
Didim'de kaçakları taşıyan tekne ve botun batması
GİRİŞ 13.07.2015 11:39 GÜNCELLEME 13.07.2015 11:39

 Ege Denizi açıklarında kaçakları taşıyan bot ve teknenin batması sonucu kaybolanları arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı arama kurtarma gemisi, bot ve arama uçağıyla Yunanistan'ın Bulamaç Adası ile Didim Tekağaç mevkisi arasındaki bölgede sürdürülen çalışmalar sona erdi. 

Didim Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca olayın sorumlularını tespit edebilmek için ortak çalışma yürütüldüğü, yeni kaçak geçişlerinin engellenmesi için kıyı şeridinde yoğun güvenlik tedbiri alındığı öğrenildi.

Didim açıklarında kaçakların bulunduğu teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye giden Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri, 18 kaçağı kurtarmış, bir kişinin cesedine ulaşmıştı. Teknede 37 kişinin olduğu bilgisini alan ekipler kaybolduğu tespit edilen 18 kaçak için arama kurtarma çalışması başlatmıştı. 

İlçe açıklarında yaşanan ikinci olayda ise 9 kaçağın bulunduğu lastik bot batmış, ekiplerin müdahalesi sonucu 2 kişi kurtarılmış, 7 kişi için arama kurtarma çalışması başlatılmıştı. Bugüne kadar yürütülen çalışmalarda, kaybolan 25 kaçaktan 4'ünün cesedine ulaşılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?