Çankırı tuz mağarası sağlık turizmine açılıyor

 Çankırı'da 5 bin yıllık tuz mağarasına gazetecilerin katıldığı gezi düzenlendi. 

Çankırı tuz mağarası sağlık turizmine açılıyor
Çankırı tuz mağarası sağlık turizmine açılıyor
GİRİŞ 13.07.2015 15:10 GÜNCELLEME 13.07.2015 15:10

Çankırı Valiliği, Çankırı ve Beykoz Belediyeleriyle, Beykoz Çankırılılar Derneği tarafından organize edilen gezide, Vali Vahdettin Özcan, yaklaşık 40 ziyaretçiye mağara hakkında bilgiler verdi.

Astım, bronşit ve deri hastalıklarıyla stres ve yorgunluğa iyi geldiği bilinen Çankırı'nın doğal kaya tuzunu dünyaya tanıtmak istediklerini ifade eden Özcan, "Türkiye'nin kaya tuzu üretiminin yüzde 95'i Çankırı'da gerçekleşiyor. Mağarayı turizme kazandırmak için proje hazırladık" dedi.

- Mağaradan terapi merkezine 

"Mağara bulunan 24 galerinin 16'sını turizme açıyoruz. Birkaç galeriyi yatakhane olarak düzenliyoruz" diyen Özcan, "Tuz mağarası aynen Azerbaycan ve Nahçivan'da olduğu gibi, doktor kontrolünde insanlarımızın sağlığına katkı sunacak tuz terapi merkezi olarak hizmet verecek. Ayrıca bir yaren odası, spor merkezi, mescit, konferans salonu ve restoran da projede yer alacak. Ahşap ağırlıklı olacak bu mekanın yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekeceğini ve sağlık alanında önemli bir hizmet vereceğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Maden Mühendisi Murat Danacı ise mağara hakkında gazetecilere bilgi aktararak, mağarada Türkiye'nin ve dünyanın en kaliteli doğal kaya tuzunun çıktığını anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı