İHH'dan Filistinli sığınmacılara gıda yardımı

İHH Genel Başkanı Yıldırım: "Filistinlilere ait kampın oluşturulması için çalışıyoruz"

İHH'dan Filistinli sığınmacılara gıda yardımı
İHH'dan Filistinli sığınmacılara gıda yardımı
GİRİŞ 13.07.2015 18:15 GÜNCELLEME 13.07.2015 18:15

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kilis'teki Suriye'den gelen Filistinli sığınmacılara gıda yardımında bulundu.

İHH Kilis Bürosu'nda yapılan yardım öncesi konuşan Filistin İstanbul Konsolosu Abdülkerim El Hatip, ramazan ayının son günlerinde Filistinlilerin sorunlarını ve sıkıntılarını dinlemek amacıyla Kilis'teki Filistinlilerin yanında olduklarını belirtti.

Filistinlilere seslenen El Hatip, "Biz sizlerleyiz ve sizlerle her zaman birlikte olacağız. Yaşadığınız sorunları gidermek için çaba sarf ediyoruz ve inşallah çözeceğiz. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'a teşekkür ederim. Yardımları dağıtmada hızlı hareket ederek bizim sorunumuza cevap verdiler. Kardeşlerimize yardım ediyorlar" dedi. 

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da kendisinin de Filistin vatandaşı olduğunu söyledi.

Filistinlileri ve çocuklarını rahat bir şekilde hastaneye gidecek hale getirmek için çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Filistinli kardeşlerimiz için çalışma izni almaya çalışıyoruz. İlaç almak için izin almaya çalışıyoruz. Ayrıca Filistinlilere ait bir kampın oluşturulması için çalışıyoruz. İnşallah yakında iyi haberler alacağız. Filistin İstanbul Konsolosu El Hatip, Türk hükümetiyle görüşmeler yapıyor. Filistin'de çok çeşitli gruplar var. El Hatip, bütün bu grupların hakkını savunmayı kendine ilke edinmiş. Biz Filistinliler için elimizden geleni yapacağız. Bütün Filistinlilerin sorunları biz de rapor halinde var. Türkiye'de yaklaşık 7-8 bin Filistinli var."

Yıldırım, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'dan bazı istekleri olduğunu belirterek, Kilis'te bulunan 130 Filistinli ailenin sağlık ve benzeri ihtiyaçları için gerekli imkanı sağlamasını istediklerini ve İHH olarak kendilerinin Filistinlilere yardımlarının devam edeceğini kaydetti.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da Kilis nüfusundan fazla misafir ağırladıklarını ayrıca Kilis'te 130 Filistinli aileyi misafir ettiklerini belirtti. 

Kilis'teki misafirlerin tamamını ensar muhacir mantığıyla ağırladıklarını dile getiren Kara, şöyle konuştu:

"Batı ülkelerine sesleniyorum. Sadece Kilis'e gelen mülteci, Almanya'ya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelere yalnız başına gitmiş olsaydı o ülkede kriz olurdu. Ama biz batının kaldıramayacağı yükten daha fazla yük taşıyarak küçük bir il olup misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bundan şikayetçi değiliz. Misafirlerimize ve Kilisli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Kilis Londra'dan da Paris'ten de daha güvenilir bir şehir. Mazluma her zaman destek olan başta Yıldırım ve tüm İHH ekibine teşekkür ederim." 

Konuşmaların ardından Filistinli sığınmacılara yardım dağıtıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin