Çankırı'nın "davulcu üçlüsü"

Çankırı'da 3 arkadaş, insanları davul zurna eşliğinde maniler söyleyerek sahura kaldırıyor.

Çankırı'nın "davulcu üçlüsü"
Çankırı'nın "davulcu üçlüsü"
GİRİŞ 14.07.2015 11:27 GÜNCELLEME 14.07.2015 11:27

Lütfi Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı'da bir çay ocağını işlettiğini, yaklaşık 5 yıldır da davul çaldığını söyledi.

Üç arkadaş şehrin bazı bölgelerinde davul çaldıklarını ifade eden Şahin, "Bazı yerlere motosikletle giriyoruz. Motosikletin sepetine arkadaşlarımız oturuyor. Bu şekilde insanları sahura kaldırıyoruz" dedi.

Davullu zurnalı ve manili sahura kaldırmaya bu yıl başladıklarını belirten Şahin, "Üç arkadaş gece buluşuyoruz. Ben davul çalıyorum. İrfan Cebesoy mani söylüyor. Şahin Kıyı da zurna çalarak bize eşlik ediyor. Bu tabloyu insanlar görüyor çok şaşırıyor. Davul ve zurnayı duyan insanlar heyecanlanıyor. Bu sesler arasında sahura kalkarken daha iştahlı kalkıyor. Bu durum bizi mutlu etti ve biz de bu şekilde devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mani okuyan İrfan Cebesoy da gündüzleri toplanıp çalıştıklarını belirtti.

Birlikte mani ezberlediklerini kaydeden Cebesoy, "Gündüzleri fırsat buldukça bir araya gelip, yeni maniler ezberliyoruz. Her gün insanları farklı manilerle uyandırmak istiyoruz. Bu nedenle bir nevi ders çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Hoparlör taşıdığını söyleyen Cebesoy, onun sayesinde hem sesinin bozulmadığını hem de daha uzak noktalara manileri ulaştırabildiğini belirtti.

Şahin Kıyı ise yıllardır bu işi yaptığını ve işini sevdiğini aktardı. Zurna sesine insanların çok alışık olmadığını belirten Kıyı, "İnsanlar ramazan ayında genelde davul sesine alışık oluyorlar. Zurnaya çok alışık değiller. Zurna sesini duyduklarında heyecanlanıyorlar. Onlar için de güzel oluyor. Zurna eşliğinde oynayanlar bile oluyor" şeklinde konuştu.

Kıyı, daha uzun yıllar bu işi yapmak istediğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi