Viranşehir otogarı hizmete açılmayı bekliyor

Viranşehir ilçesinde yapımı tamamlanmış şehirler arası otobüs terminali çeşitli nedenlerle bir türlü hizmete açılamıyor.

Viranşehir otogarı hizmete açılmayı bekliyor
Viranşehir otogarı hizmete açılmayı bekliyor
GİRİŞ 14.07.2015 15:35 GÜNCELLEME 14.07.2015 16:43

Viranşehir- Mardin karayolu üzerinde bulunan ve yapımına yaklaşık 5 yıl önce başlanan terminal 17 bin 500 metrekare üzerinde inşa edildi. İçinde 16 yazıhane, 20 otobüs peronu, 8 minibüs yazıhanesi, 11 minibüs peronu yanı sıra kafeterya, lokanta, misafirhane, sağlık kabini ve otopark bulunan terminal, bakımsızlıktan dolayı çürümeye terk edilmiş.

Çeşitli nedenlerden dolayı hizmete açılmayan terminaldeki bulunan işyeri ve yazıhanelerin klimaları ve eşyalar çalındı.

Viranşehir Otogar Dernek Başkanı Salih Özkan, yaptığı açıklamada, Viranşehir Belediyesi tarafından temeli atılan terminalin yaklaşık 2 yıl önce tamamlandığını söyledi.

Terminalin birçok insana iş kapısın olacağını belirten Özkan, şunları kaydetti:

"Yaptığımız müracaatlara rağmen sonuçsuz kaldı, 5 ay önce bize otogarın size ait iç bölümlerini yapın hizmete sunacağız bizde klimaları bilgisayar masaları koyduk hazır hale getirdik, bu defa büyük şehir yasasına göre Şanlıurfa Belediyesine devredileceği için durdu ve halen bir sonuç alınamadı. Yazık milli servet harcanarak yapılan bu otogarın kendi kaderine terk edilmesine bir anlam veremiyoruz. İçerisindeki donanımlar hepsi kırıldı çalındı harap edildi."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti