İtikâfa girdi dört günde Kur’an-ı Kerim’i öğrendi

İtikâf sünneti için camiye kapanan 58 yaşındaki vatandaş Kuran-ı Kerimi dört günde öğrendi

İtikâfa girdi dört günde Kur’an-ı Kerim’i öğrendi
İtikâfa girdi dört günde Kur’an-ı Kerim’i öğrendi
GİRİŞ 14.07.2015 16:25 GÜNCELLEME 14.07.2015 16:34

İtikâf sünnetini yerine getirmek için Ramazan ayının son günlerini camide geçiren emekli Mehmet Sıddık Argunhan (58), ilerlemiş yaşına rağmen camide Kuran-ı Kerim dersi alan çocuklardan etkilenerek dört günde Kura-ı Kerim’i okumayı öğrendi

Çamlıtepe Mahallesinde bulunan Çamlıtepe Camiinde itikâf sünnetini yerine getirmek için camiye kapanan Mehmet Sıddık Argunhan, çocukluğundan beri istediği ama bir türlü okuyamadığı Kur’an-ı Kerim’i dört günde öğrendiğini söyledi.

İtikâf sünneti için camide dua, zikir ve nafile namazlarını kılarken, Kur’an-ı Kerim dersi almaya gelen çocuklardan çok etkilendiğini ve o anda kararını verdiğini söyleyen Argunhan, dört gün gibi kısa bir sürede istediğini elde ettiğini söyledi.

Argunhan, şöyle devam etti:

"Niyet ettik geldik itikâfa girdik. Birinci günü dualarla zikirlerle ve nafile namazlarını kılarak geçirdik. Gündüzün camide çocuklara Kuran-ı Kerim dersi veriliyor. Küçük çocukların böyle cıvıl cıvıl gelip ders almaları beni duygulandırdı. Ben de küçükken niye okumadım diye sızlandım durdum. Ani bir duygu ile ‘ben okuyamaz mıyım’ diye bir duyguya sahip oldum. Cami imamına ‘bana bir elifba bulur musun’ dedim. O da başım üstüne dedi. Elifba getirdiler ilk dersimi aldım.  Okuduklarımı yazarak çok tekrar ettim. Baktım çok kolay geldi. Devam ettim Allah’ıma çok şükürler olsun ki üçüncü günün sonunda Kur’an’ı Kerim’in ilk sayfasından okudum. Çok büyük bir mutluluk ve sevinç içerisindeyim."

 Aynı camide İtikâf sünnetini yerine getiren Ömer İmir de, Argunhan’ın Kur’an-ı Kerim okuma aşkı ile dört günde okumaya başladığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık