Suşehri'nden kısa kısa

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, öğrencilerin uygulama dersi olarak ektiği buğdayların hasadına başlandı.

Suşehri'nden kısa kısa
Suşehri'nden kısa kısa
GİRİŞ 15.07.2015 16:10 GÜNCELLEME 15.07.2015 17:28

Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin uygulamalarını yapmak üzere, Kemalpaşa Mahallesi üzerinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tahsis edilen yaklaşık 100 dönüm araziye buğday ekildi.

Hasadı yapılan buğdayların Akıncılar ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi'ne satıldığını ifade eden meslek dersleri öğretmeni Şaban Sarıyerli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Okula uygulama sahası olarak tahsis edilen arazinin sadece 100 dönüm bölmesine makarnalık buğday ekimi yaptık. Yaklaşık 2 ton sertifikalı tohum kullandık. Şuanda ise hasattan yaklaşık 45 ile 50 ton arasında ürün almayı hedefliyoruz" dedi.

Uygulamalı ders olarak buğday ekiminin ilk defa yapıldığını ifade eden Sarıyerli, "Suşehri şartlarına uygun silajlık mısır çeşidi belirlemek amacıyla 3 dönüm arazi üzerinde de çeşitli mısır üretimi yapıyoruz.  Özellikle uygulama olarak yaptığımız bu ürünlerimizin gübreleme programı, toprak analiz sonuçlarına göre yapılmaktadır" diye konuştu.

Sarıyerli, hasadı yapılan buğday ve samanlardan elde edilen paranın okul adına açtırılan hesaba yatırılacağını ifade etti.

- İlçede parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, parke taşı döşeme çalışması devam eden yollarda incelemelerde bulundu.

Yalnızbağlar Mahallesi İbni Sina Caddesi üzerindeki çalışmaları inceleyen Yüksel, ilçedeki alt yapı çalışmaları nedeniyle birçok yolun tahrip olduğunu, bu nedenle yollardaki asfaltlama ve parke taşı döşeme çalışmalarına da aralıksız devam ettiklerini söyledi.

İbni Sina Caddesi'nin önemli yollar içerisinde olduğunu belirten Yüksel, "Bizler yola çıkarken insan şehrin, şehirde insanın aynasıdır sloganıyla bu yola çıktık. İnsana odaklı hizmet prensibini benimsedik. Şehrimizdeki değişimi gerçekleştirmek için süreye ihtiyacımızın olduğunu ve en önemlisi de bunu vatandaşlarımıza doğru bilgi kaynaklarıyla aktarabilmemiz gerektiğini biliyoruz. İlçede bulunan yollarımızın daha güzel olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.        

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!