"11 İlçeye 11 Okul Projesi"

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ'ın nüfusunun yılda 35 bin civarında artış gösterdiğini ve bölgeye olan göçlerden dolayı çok sayıdaki eğitim ve öğretim çağındaki gencin İle geldiğini belirtti.  

"11 İlçeye 11 Okul Projesi"
"11 İlçeye 11 Okul Projesi"
GİRİŞ 15.07.2015 17:15 GÜNCELLEME 15.07.2015 18:02

Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı "11 İlçeye 11 Okul projesi" kapsamında Süleymanpaşa İlçesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlkokulu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, eğim alanına yapılacak harcamaların ve sunulacak katkıların herkesin görevi olduğunu ifade etti. 

Tekirdağ'da büyükşehir ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda güzel bir projenin hayata geçirildiğini belirten Salihoğlu, "Tekirdağ'ın nüfusu yılda 35 bin civarında artış gösteriyor. Bir de göçlerden dolayı çok sayıda eğitim öğretim çağındaki gencimiz İlimize geliyor. Eğitiminin sağlanması için fiziki altyapıya çok ihtiyaç var" dedi.

Salihoğlu, yaklaşık 90 okulun ikili eğitim ve öğretim yapmak zorunda kaldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Şu anda 90 civarındaki Okulumuz ikili eğitim ve öğretim yapmak zorunda. Nüfus artışı bu hızla sürerse bu sayının daha da artması bekleniyor. Hem daha iyi fiziki koşullarda hemde tekli eğitim öğretim yapma imkanına sahip olabilmek için Okul binalarına ihtiyacımız var. Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı proje kapsamında 11 ilçeye 11 okul yaparak Tekirdağ halkının hizmetine sunacak."

Çerkezköy ve Çorlu bölgelerinde daha yoğun bir nüfus artışı yaşandığına dikkati çeken Salihoğlu, eğitime sadece belediyelerin değil hayırsever vatandaşların da katkı sunmasını beklediklerini kaydetti. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışarak okul projesini hayata geçirdiklerini belirterek, yaptıkları çalışmalar doğrultusunda Muratlı ve Şarköy İlçelerine Cemevi inşa etmeyi planladıklarını belirterek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları benzer çalışmayı ilçe müftülükleri ile de yapacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Salihoğlu, Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, 21 derslikli İlkokul binasının temelini attı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar