Ramazan Bayramı'na doğru

 AK Parti Kastamonu milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Metin Çelik, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ramazan Bayramı'na doğru
Ramazan Bayramı'na doğru
GİRİŞ 15.07.2015 17:33 GÜNCELLEME 15.07.2015 17:33

Gülşen, mesajında, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azad olan ramazan ayını geride bırakmanın ve mübarek Ramazan Bayramı'na ulaşmanın sevincinin hep birlikte yaşandığını belirtti.

Tutulan oruçlarla, yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak edilen Ramazan ayının bayram sevinciyle taçlandığını aktaran Gülşen, şu ifadeleri kullandı: 

"İslam dininde ve Türk toplumunda ayrı bir anlamı ve önemi olan Ramazan Bayramı, kardeşlik ve dostluk duygularımızı daha da derinleştirmek, milletçe sahip olduğumuz sevgi, saygı ve dayanışma gibi asil duyguları, ülkemizin ve milletimizin tüm fertlerine karşı da ortaya koyabilmemiz için güzel bir fırsattır. Mübarek ramazan ayında dünyanın çeşitli bölgelerinde varlık mücadelesi veren, kan ve gözyaşı döken tüm kardeşlerimizin acıları bizlerinde acısıdır. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu mübarek günlerde sıkıntıda olan tüm İslam alemi için dua edip, hayatını kaybedenler için rahmet diliyorum.   Bu düşüncelerle ulusumuzun dirliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını niyaz eder, nice bayramlar geçirmeniz dileğiyle selam ve saygılarımı sunarım."   

Çelik de rahmet, bereket, mağfiret, yardımlaşma, paylaşma ve muhabbet yıldızının parladığı bir ramazan ayının daha uğurlandığını anımsattı.

Bu ayda, ellerin her zamankinden daha çok iyiliğe açıldığına işaret eden Çelik, "Fakirleri, kimsesizleri gözeterek, düşkünlere yardım ederek yardımlaşmanın ve dayanışmanın, hayırda yarışmanın, yaraları sarmanın, insanların derdiyle dertlenmenin en güzel örnekleri sergilendi. Elimizdeki maddi zenginliği, dilimizdeki güzel söz ve dileği, gönlümüzdeki sevgiyi herkesle paylaştık. Böylece Allah'a karşı kulluk görevlerimizi yerine getirmenin manevi huzuru ve mutluluğu içinde birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan Bayramı'na ulaştık" değerlendirmesinde bulundu. 

- MHP Kastamonu Milletvekili Çınar

Çınar ise bayramların, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi ve huzur veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günler olduğunu bildirdi.

Bayramların dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü ve kardeşlik duygularını güçlendiren en özel günler olduğunu vurgulayan Çınar, şunları belirtti:

"Bundan dolayıdır ki,  bayram günlerinin kazandırdığı alışkanlıkla tüm yaşamımızda iyiye ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörüyle yaklaşmalıyız. Dargınlıkları sonlandırmalı, birlik ve beraberliğimizi artırmalıyız. Vatanımızın her yöresinde, gülümseyen yüzler, sevinen kalpler, birleşen eller, dua eden diller eşliğinde kutlanacak bayram günlerinin, yüce Türk milleti için güzel yarınların habercisi olmasını temenni ediyorum."

- Kastamonu Belediye Başkanı Babaş

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş milletçe kardeşliği pekiştiren, yürekleri birleştiren, neşe ve sevinç veren Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğunun yaşandığına değindi.

Bayramların, sevginin, hoşgörünün, barışın, dostlukların, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu önemli günler olduğuna dikkati çeken Babaş, "Böyle günleri fırsat bilerek insanlar birbirlerine daha fazla yüreğini açmalı, küskünlükler bitirilmeli, çocuklar sevindirilmeli, büyükler hatırlanmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, değerli Kastamonulu hemşehrilerimin, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, tüm insanlığa hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

- KÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın 

Aydın, bayramların, maddi ve manevi kültürün temellerini meydana getiren her türlü unsuru yeniden hatırlatan müstesna zamanlar olduğuna işaret etti.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı