Bursa'da "cinsel istismar" davası

Merkez Osmangazi ilçesinde, yanına iş görüşmesi için gelen bir kadının içeceğine alkol koyup cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen avukatın yargılanmasına devam edildi

Bursa'da "cinsel istismar" davası
Bursa'da "cinsel istismar" davası
GİRİŞ 15.07.2015 18:15 GÜNCELLEME 15.07.2015 19:57

 Bursa’da yanına iş görüşmesi için gelen sekreterin içeceğine alkol koyup cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen avukatın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada "cinsel istismar" suçundan 10 yıla kadar hapsi istenen Bursa Barosu avukatlarından tutuksuz sanık Ö.Ç. ile suça yardımcı olduğu iddia edilen M.R.B. ve mağdur C.Ç. katılmazken tarafların avukatları hazır bulundu. 

Avukatı aracılığıyla mahkemeye iki sayfalık dilekçe sunan sanık Ö.Ç, kendisine iftira atıldığını belirterek, hakkındaki iddiaları reddetti.  

Mağdurun avukatı Nevin Canbaz, M.R.B'nin mahkemeye dilekçe verdikten sonra kaçtığını belirterek, her iki sanığın da tutuklanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık M.R.B. hakkında ifadesinin alınması için yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti. Heyet, ayrıca, sanıklar hakkında yasal şartlar oluşmadığı için tutuklama talebini reddederek, duruşmayı erteledi.

Öte yandan, Bursa Kadın Platformu üyeleri duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yaptı. 

Zarfın içinde evine kurşun gönderilen ve evine silahlı saldırıda bulunulan Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı avukat Nevin Canbaz, basın açıklamasına kendisini koruyan polislerle katıldı.

Canbaz, delillerinin toplanma aşamasında olduğunu ifade ederek, "Bu delillerle mahkumiyet bekliyoruz. Erkek şiddetinin tecavüz ve cinsel saldırıların Bursa'da oldukça yoğun rakamlara ulaştığını biliyoruz. Hala daha aynı suçlar işleniyor, sanıklar tutuksuz yargılanmaya devam ediyor ve kadınlar suçlanıyor. Hiçbir kadın tecavüzü, tehdidi, şiddeti, tacizi, hak etmez. Amacımız burada kadına karşı şiddeti kınamaktır" dedi.

Panik butonu da taşıyan Canbaz, avukatlığını yaptığı bir davaya ilişkin tehdit almasının, kendisini daha da güçlendirdiğini sözlerine ekledi.

Bursa Kadın Platformu adına konuşan Suna Acar da dava süresince tutuksuz yargılanan Ö.Ç'nin mağdurun şikayetini geri çekmesi için her türlü baskı, tehdit ve şiddet yöntemi kullandığını iddia etti.

Acar, sanık Ö.Ç'nin Canbaz'a önce bir zarf içinde 'Biri sana biri kıza' diyerek iki kurşun gönderdiğini belirterek, "Ardından da Canbaz'ın evine silahlı saldırı düzenlendi. Yaşanan bunca şeye rağmen şüpheli avukatın tutuksuz yargılanması kabul edilemez. Tecavüzcüler hak ettikleri cezayı alana kadar bu davanın takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...