Ramazan Bayramı'na doğru

Şanlıurfa'daki Hazreti Eyyüp, Hazreti Elyasa ve Hazreti Rahime'nin türbelerinde ziyaretçi yoğunluğu yaşandı

Ramazan Bayramı'na doğru
Ramazan Bayramı'na doğru
GİRİŞ 16.07.2015 16:44 GÜNCELLEME 16.07.2015 17:21

Viranşehir ilçesindeki Hazreti Eyyüp Peygamber ve eşi Hazreti Rahime ile Hazreti Elyasa'nın türbeleri, Ramazan Bayramı öncesinde ziyaretçi akınına uğradı.

İlçeye yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Eyyüp Nebi Mahallesi'nde bulunan türbeler, çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edildi.

Bazı ziyaretçiler Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederken, bazıları da sırtlarını türbedeki taşlara sürterek şifa dileğinde bulundu. Bazı ziyaretçiler ise türbelerin çevresindeki stantlarda bayram alışverişi yaptı.

Bölgede 40 dereceyi aşan sıcak hava nedeniyle bazı ziyaretçiler, türbenin çevresindeki yeşilliklerde dinlendi.

Mahalle muhtarı Hüsnü Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin inanç turizmi açısından önemli konuma sahip olduğunu söyledi.

Her bayram türbelerde yoğunluk yaşandığını belirten Bayrak, "Her yıl 3 türbemize de Şanlıurfa ve komşu illerden çok sayıda ziyaretçi geliyor. Bu yıl sıcak hava nedeniyle ziyaretçi sayısında azalma var" diye konuştu.

Ziyaretçilerden 65 yaşındaki Hasan Elma da özellikle sıcak hava nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadığını ifade ederek, alandaki ağaçların altında dinlendiğini belirtti.

Ziyaretçilerden Zübeyde Yılmaz da her bayram öncesi türbelerde dua ettiklerini anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak