AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:

"Çözüm Süreci bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Çünkü bu çözüm belki 150 yıllık sorunu çözmeye çalışmaktadır"

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:
AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:
GİRİŞ 16.07.2015 18:49 GÜNCELLEME 16.07.2015 19:20

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Çözüm Süreci bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Çünkü  bu  çözüm belki 150 yıllık  sorunu  çözmeye çalışmaktadır" dedi.

Aydın, Ramazan Bayramı nedeniyle geldiği Adıyaman'da AK Parti Kahta İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Aydın, hükümet kurma çalışmalarında sonuç alınamazsa yine halka gidileceğini belirterek, seçim anketlerinde yüzde 45’lerde olduklarını, halkın herkesi samimiyet testinden geçirdiğini ve ak ile karayı ayırdığını ifade etti.

Milli birlik ve beraberlik projesinin devam edeceğini anlatan Aydın, şöyle devam etti:

"Çözüm Süreci bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Çünkü bu çözüm belki 150 yıllık sorunu çözmeye çalışmaktadır. Çözüm Süreci ve başka şeyleri bahane ederek ülkede terör estirmek isteyenlere de asla müsamaha gösterilmeyecektir. Terör olduğu müddetçe, şiddet olduğu müddetçe, terörle mücadeleye devam edeceğiz. Halkın can ve mal güvenliği, özgürlükleri koruma tedbirleri alınacaktır."

Silahlara  veda edilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, 2013'ten beri ülkede hakim olan sağduyu ve barışın devam etmesi  gerektiğini, herkesin Çözüm Süreci ve barışın tadını aldığını kaydetti.

- "PKK'nın silah bırakması gerekir"

PKK’nın kesinlikle silah bırakması gerektiğini belirten Aydın, PKK’nın siyasal uzantılarının bu silah bırakma söylemlerinin içini doldurmak zorunda olduklarını ifade etti.

Bu bölgedeki en büyük zulmü PKK'nın yaptığının altını çizen Aydın, şöyle devam etti:

"Bu bölgede  şimdi en büyük zulmü terör örgütü ve siyasal uzantıları yapmaktadır. Adıyaman'da Koçali Barajı çalışmalarındaki araçları yaktılar. Doğuda hizmetin gelmesini engellemektedirler. Onlar bu halkın bilinçlenmesini istememektedir. Eskiden olağanüstü haller vardı, biz o sorunları çözdük, empati yaptık. Artık bölge insanı da 'benim ülkem' dedikçe birileri rahatsız olmaktadır."

Çözüm Süreci'ni sürdürmekte kararlı olduklarını ve teröre asla prim vermeyeceklerini aktaran Aydın, kimsenin silah ve savaşla bir sorun çözmediğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"