Bu köyde bayramda 4,5 ton şeker ikram ediliyor

MESUT VAROL - Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Ünlüce köyü sakinleri, yaklaşık 50 bin lira ödeyerek satın aldıkları 4,5 ton bayram şekerini misafirlerine ikram ediyor.

Bu köyde bayramda 4,5 ton şeker ikram ediliyor
Bu köyde bayramda 4,5 ton şeker ikram ediliyor
GİRİŞ 17.07.2015 12:42 GÜNCELLEME 17.07.2015 13:11

Ramazan Bayramı süresince her ailenin yaklaşık 35 kilogram şeker tükettiği Yüksekova'ya 15 kilometre uzaklıktaki Ünlüce köyünde, yaklaşık 50 bin lira ödenerek alınan 4,5 ton bayram şekeri, toplu bayramlaşma törenlerinde büyük tepsilere doldurulup, misafirlere sunuluyor.

Bayramların birlik ve beraberliğin pekişmesinde çok önemli günler olduğunu belirten köyün imamı Adem Cankurtaran, bayramın, İslam ülkelerinde işkence ve zulüm altında olan Müslümanların kurtulmasına vesile olmasını diledi.

- Gelenek 72 yıldır sürdürülüyor

Cankurtaran, bütün köy halkını bir araya getirmeye çalıştıklarını ve bunu da ihtiyar heyetine borçlu olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bayramlaşma geleneğini 72 yıldır nesilden nesle aktararak bu güzel dayanışmayı sürüyoruz. Ramazan ayının bitmesi bizim için bir üzüntü ama Ramazan Bayramı'nın gelmesi de bizim için mutluluk verici. Bayramın gelmesi hepimizde bir heyecan yarattı. Sabah erken saatte köy camisinde namaz kıldıktan sonra camide bayramlaşıyoruz. Ardından mezarlık ziyaretinde bulunuyoruz. Kahvaltıdan sonra bütün köy halkı cami önünde toplandıktan sonra ev ev gezerek köylülerimizin bayramına gidiyoruz."

Köy sakinlerinden Burhan Yalçın ise ortaya çıkan görüntünün birlik ve beraberliğin bir göstergesi olduğunu, bundan sonra da geleneği devam ettireceklerini söyledi.

Yalçın, "Köyümüzün nüfusu bin 500'e ulaştı. Hane sayısı ise 160 civarında. Nüfus artınca doğal olarak şeker alma oranı da yükseldi. Köydeki kalabalık nedeniyle bayram şekeri büyük tepsilerde ikram ediliyor. Her ev yaklaşık olarak 35 kilogram şeker almaktadır. Genel olarak da yaklaşık 4,5 ton şeker aldık. Bu da hesaplandığında yaklaşık 50 bin lira tutuyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama