Ekmeklerini muhtaçlarla paylaşıyorlar

ABDULLAH DOĞAN - Türkiye'nin en büyük mahallelerinden Konya'nın Selçuklu ilçesindeki Bosna Hersek Mahallesi'nde hayırseverlerin bir araya gelerek kurduğu yardım derneği, başta Suriye olmak üzere Irak ve Somali'den gelen muhtaçlara kapısı umut oluyor.

Ekmeklerini muhtaçlarla paylaşıyorlar
Ekmeklerini muhtaçlarla paylaşıyorlar
GİRİŞ 19.07.2015 12:12 GÜNCELLEME 19.07.2015 12:59

Bosna Hersek Mahallesi Muhtarı Ayhan Ufacık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallenin nüfusunun 100 binin üzerinde olduğunu söyledi. Mahallede hayırseverle 2004'te Hayır Kapısı Derneği'ni kurduklarını belirten Ufacık, aynı zamanda bu derneğin başkanlığını yürüttüğünü ifade etti.

Ufacık, derneğin kurulduğu günden beri muhtaçlara yardım etmeye çalıştığını belirterek, mahallede 2 bine yakın Suriye, Somali ve Iraklı'nın yaşadığını aktardı.

Bu kişilerin ülkelerindeki savaş ve yoksulluktan dolayı Türkiye'ye geldiğini vurgulayan Ufacık, şöyle devam etti:

"Mahallemizde Suriye, Irak ve Somali'den gelenlerden yaklaşık bin 500 kişiye yardım ulaştırıyoruz. Bunların bir kısmı gıda yardımı. Elektriği kesilen, konut sorunu yaşayanlara da maddi yardımlarda bulunuyoruz. Hastası, düğün ve cenazesi olanı yalnız bırakmıyoruz. Mahalle sakinlerinin desteğiyle muhtaçlara yardım eli uzatıyoruz. İhtiyaç sahibi misafirlere her gün düzenli olarak ekmek dağıtıyoruz." 

Ufacık, ihtiyaç sahibi kimselerin kendilerine müracaat ettiğinde ön araştırma yaptıklarını, alınan bilgiler doğrultusunda yönetim kurulunun onayıyla o kişiye yardım yaptıklarını anlattı.

- "Evlilikleri kurtarıyoruz"

Mahallede zengin ile fakir arasında köprü olmaya çalıştıklarını vurgulayan Ufacık, şunları kaydetti:

"Bizimle beraber yaşayan mağdur ve muhtaçların dertleriyle dertlenmeye çalışıyoruz. Özellikle buraya göç eden Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimize yardımcı oluyoruz. Mahallelimizin, komşu ve esnafımızın yardımlarını muhtaç kimselere ulaştırıyoruz. Onların maddi ve manevi sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Iraklı bir kadın doğum yapacakmış, imkansızlık ve çaresizlik içinde evinde bekliyormuş. Haberini aldık hemen hastaneye götürdük. Bazı mağdurların elektrik ve su faturalarını ödüyoruz.

Fakirlik ve çeşitli nedenlerle boşanmayı düşünen bazı çiftleri barıştırdık. Evliliklerini tehlikeye sokan ekonomik sıkıntılarını, mahallelinin yardımlarıyla ortadan kaldırıyoruz. Evlilikleri kurtulan kişiler, bizi arayıp teşekkür ediyor. Biz de mutlu oluyoruz. Katkı sağlayan insanlarımıza, mahalle esnafımıza çok teşekkür ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?