Güney Ege sahillerinde bayram yoğunluğu

 Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününde hava sıcaklığının 40, deniz suyu sıcaklığının ise 28 derece ölçüldüğü Muğla'da vatandaşlar, serinlemek için sahil beldelerini tercih etti.

Güney Ege sahillerinde bayram yoğunluğu
Güney Ege sahillerinde bayram yoğunluğu
GİRİŞ 19.07.2015 16:58 GÜNCELLEME 19.07.2015 18:03

Bayram tatilini sahil beldelerinde geçirmek isteyenler, hava sıcaklığının yükselmesiyle denize girerek serinlemeye çalıştı. Muğla ve ilçelerindeki sahiller, sıcağın bunaltıcı etkisinden kurtulmaya çalışanlar ve eğlenmek isteyenlerin tercihleri arasında yer aldı. 

Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde tatilciler, halk plajında güneşin ve denizin keyfini çıkardı. Bazı tatilciler denize girmeyi tercih ederken, kimileri de Akyaka'dan kalkan günübirlik tur tekneleriyle Gökova Körfezi koylarında gezintiye çıktı. Akyaka, yakın illerden gelen turistlerle doldu. Ormanlık alanlarda piknik yapmayı tercih eden vatandaşlar da yoğunluk oluşturdu.

Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'ne düzenlenen tekne turlarına katılan turistler, tur boyunca su samurundan deniz kaplumbağasına onlarca hayvan türü ile farklı bitki türlerini görme fırsatı buldu. Akyaka'da tatilini spor yaparak geçirmek isteyenler ise Akçapınar sahilinde kano ile gezintiye çıktı. Bazı turistler ise rüzgar sörfü yaptı.

Marmaris'te Belediye Halk Plajı, Uzunyalı Sahili ve İçmeler Plajı'nı dolduran turistler, şezlonglara uzanarak güneşin tadını çıkardı, sık sık denize girerek serinledi. 

Fethiye'de bayram tatilini deniz ve güneşin tadını çıkartarak geçirmek isteyenler, Ölüdeniz Plajı, Belcekız Plajı ile Kumburnu Tabiat Parkı'na gitti. Macera sevenler de bin 900 metrelik Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçup Ölüdeniz'in manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı