CHP milletvekilleri Suriye sınırında

Milletvekilleri, Reyhanlı ilçesi Bükülmez Mahallesi'ndeki Suriye sınırında güvercin ve beyaz balon uçurdu

CHP milletvekilleri Suriye sınırında
CHP milletvekilleri Suriye sınırında
GİRİŞ 20.07.2015 14:56 GÜNCELLEME 20.07.2015 15:40

 CHP'li bazı milletvekilleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Bükülmez Mahallesi Suriye sınırında güvercin ve beyaz balon uçurdu.

CHP'nin Hatay milletvekilleri Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Birol Ertem, Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş ve Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, "Savaşa Hayır, Yaşasın Barış ve Kardeşlik" sloganıyla Suriye sınırında bir araya geldi.

Milletvekilleri adına burada basın açıklaması yapan Yarayıcı, dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın savaşın ölüm, acı, gözyaşı ve yoksulluk olduğunu belirtti.

Yarayıcı, sınırın karşısında insanların öldürüldüğünü, halkın topraklarını terk ederek çoluk çocuk demeden göçe zorlandığını vurguladı.

Daha fazla kan dökülmemesi için tüm güçleriyle mücadele edeceklerini ifade eden Yarayıcı, şöyle devam etti:

"Barışa ve kardeşliğe gönül vermiş olan bizler, bu kirli oyunların ve ilişkilerin önüne set çekeceğimize söz veriyoruz. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın savaş, ölüm, acı, gözyaşı ve yoksulluk demektir. Biliyoruz ki yüzyıllardır egemenler kendi çıkarlarını korumak için türlü gerekçelerle savaşlar çıkarmışlardır. Suriye ve Ortadoğu'da yaşananların insani müdahale olmadığının farkındayız. Ateş giderek büyüyor ve bizi de içine alıyor. Ne yazık ki bunun taşeronluğu da ülkemize yaptırılıyor."

Basın açıklamasının ardından CHP milletvekilleri ve parti üyeleri sınırda güvercin ve beyaz balon uçurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi