Tankların namluları Suriye'ye çevrildi

TSK tarafından Suriye sınırına sevk edilen tank, obüs topları, füze ve topçu bataryaların namluları Suriye'ye tarafına çevrildi.

Tankların namluları Suriye'ye çevrildi
Tankların namluları Suriye'ye çevrildi
GİRİŞ 20.07.2015 15:35 GÜNCELLEME 20.07.2015 15:35
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Tanklar ve zırhlı personel taşıyıcıları, belirli aralıklarla Türkiye-Suriye sınır hattına konuşlandı. 

TSK, Türkiye'den Suriye'ye ve Suriye'den Türkiye'ye geçişlere izin vermiyor. Fırtına obüs topları ile tanklar kritik bölgelere konularak namlularını IŞİD başta olmak üzere muhalif grupların bulunduğu bölgeye çevirdi. Türkiye-Suriye sınırında alan hakimiyetini tamamen sağlayan TSK, İnsansız Hava Araçları (İHA) ile teknolojik bütün imkanları seferber etti. Suriye'deki bütün gelişmeleri izleyen güvenlik güçleri, sınır hattında 24 saat devriye geziyor.

Öte yandan, 910 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırında 317 hudut karakoluna takviye olarak gönderilen askerlerle birlikte, bölgede 65 bini aşkın asker görev yapıyor. Kilis, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Mardin illerinin Suriye sınırında bin 200 civarında tank, zırhlı araç, obüs topları ve zırhlı personel taşıyıcılarının görev yaptığı öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 43
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    herşey için çok geç
    Cevapla
  • muammer 8 yıl önce Şikayet Et
    TSK kararlıdır oyuna gelmez bombanın mesajı belli 1-Erken seçimden vazgeçin 2-Çözüm sürecinde PKK'ya dokunmayın 3-Ortadoğu'dan elinizi çekin.TSK dolduruşa gelip vatanı bataklığa sürüklemez.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    O namlular yıllardır o tarafa dönüyor. giren varmı giren ? Sorun çözen varmı laf yapacağına ?
    Cevapla
  • kaan özcan 8 yıl önce Şikayet Et
    herkes sanıyor ki savaşırsak biter ya savaşarak kim nereyi kazanmış toprak alma olayı bitti sene 2015 biyolojik ve ekonomi savaş kazandırır beyler.savaş sadece gireceğin yerden karlı olarak çıkabilirsen yapılır petrol,su v.s yoksa sadece harcama...netice bütçe açığı.
    Cevapla
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    biz hala 1960 yılının israilden alınan tanklarını kullanırsak sadece orda boy gösteririz. türkiye teknolojide malesef çok geri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi