Suruç'taki terör saldırısı

Van ve Hakkari'deki siyasi parti, sivil toplum örgütü ve belediye başkanları Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısını kınadı

Suruç'taki terör saldırısı
Suruç'taki terör saldırısı
GİRİŞ 20.07.2015 19:41 GÜNCELLEME 20.07.2015 20:24

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı, Van ve Hakkari'de  protesto edildi.

Yüksekova'da, Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya gelen grup adına açıklama yapan Nazife Evin, katliama ortak tepki gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Katliama karşı durmanın ve üst perdeden tepki vermenin tüm özgürlük mücadelelerinin en temel sorumluluğu olduğunu belirten Evin, şöyle konuştu:

"Zaman kaybetmeden bu tepkiyi koymak ve halkların özgürlük mücadelesini sahiplenmek gerekir. Demokratik ve özgür yaşamdan yana ısrar etmek kadar onun gerekliliklerini de yerine getirmek gerekir. Bu temelde başta bu katliamı yapanları ve bu katliama konuşmalarıyla, tavır ve hareketleriyle, yaklaşımı ve anlayışıyla ortak olan, destekleyen, zemin hazırlayan zihniyetleri nefretle kınıyoruz. Katliamda hayatını kaybeden insanlarımızın ailelerine sabır, metanet ve başsağlığı dileklerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Van'da da Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Feqiye Tayran Parkı önünde toplanan sivil toplum örgütü temsilcileri, buradan sloganlar atarak İkinisan Caddesi'ne kadar yürüdü. 

Basın açıklamasını, 16 sivil toplum örgütü adına okuyan HDP Van İl Başkanı Veysi Dilekçi, Kobani'nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere İstanbul'dan giden gençlere yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. 

Diyarbakır'daki mitinge bomba bırakanlarla, Suruç'taki olayı gerçekleştirenlerin aynı zihniyette olduğunu belirten Dilekçi şöyle konuştu:

"Kobani ile dayanışmak için yola çıkan Türkiyeli devrimcilerin hedef alınması, Kobani etrafındaki enternasyonal dayanışmayı dağıtmak amacıyla yapılmıştır. Bu katliamın ardından halkımızı, il ve ilçe teşkilatlarımız ile tüm kurumlarımızı derhal güvenlik tedbirlerini almaya ve duyarlı olmaya çağırıyoruz. Suruç'ta meydana gelen insanlık dışı, kalleşçe ve alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Herkes bunu bilsin ki halkımız bu vahşi saldırılara karşı kendi öz savunmasını geliştirebilecek düzeydedir. Kimse halklarımız üzerinden kirli hesaplar yapmasın. Türkiye halkları daha önce olduğu gibi bu katliama da sessiz kalmayacaktır. 6-7-8 Ekim bunun büyük örneğidir."

Açıklamanın ardından dağılmak istemeyen grupla, çevrede güvenlik önlemi alan polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bazı göstericiler polise taşla saldırması üzerine araya giren partililer, kalabalığı dağıtarak gerginliğin büyümesini önledi.

-Tercere çalmaya davet

Dilekçi, basın açıklamasının ardından vatandaşlara saat 21.00'da evlerinin önünde saldırıyı protesto etmek amacıyla tencere çalmaya davet etti. 

Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin de, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Kobane'nin inşa sürecine dahil olmak için Suruç'ta bulunan ESP'li öğrenci gruba yönelik bombalı saldırıda yaşamlarını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Yaşanan olayı şiddetle kınadıklarını belirten Keskin, açıklamasında,"Bugün öğle saatlerinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi önünde Kobani'nin inşa sürecine dahil olmak için hazır bulunan ESP'li gençlere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı tam anlamıyla bir katliamdır. Bu katliamın sorumluları acil bir şekilde tespit edilip olay berraklığa kavuşturulmalıdır. Her şeye rağmen bu topraklarda barış galip gelecek" ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz