Suruç'taki terör saldırısı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı Muğla'nın Bodrum, Milas ve Ortaca ilçelerinde protesto edildi.

Suruç'taki terör saldırısı
Suruç'taki terör saldırısı
GİRİŞ 20.07.2015 21:21 GÜNCELLEME 20.07.2015 22:22

Milas Atapark'ta toplanan yaklaşık 50 kişilik grup adına açıklamayı Çiğdem Özmen yaptı. Özmen açıklamasında, demokrasi, adalet ve barış ilkelerini her koşul altında savunmaya devam edeceklerini kaydederek, "Bizler Türkiye toplumunun şunu net olarak bilmesini istiyoruz. Bizler, demokrasi, adalet ve barış ilkelerimizi hayata geçirme konusunda kararlıyız. Bu ilkeleri her koşul altında savunmaya devam edeceğiz. Bu ilkeleri hayata geçirmek için IŞİD ve benzeri zihniyetlere karşı daha yan yana durmak, daha fazla dayanışma içinde olma zamanıdır" şeklinde konuştu.

Grup, açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yaptı.

Ortaca ilçesi kent meydanında da HDP'li bir grup açıklama yaptı. HDP Ortaca İlçe Başkanı Erdoğan Gümüş, saldırının 'dayanışmadan vazgeçin' mesajı içerdiğini ileri sürerek "Bu canice saldırı, halklarımız arasında oluşturulmak istenen dayanışma, birlikte yaşama iradesine, barış ve özgürlüğe  karşı yapılmıştır. Özellikle de Rojava Devrimi’nin hemen yıl dönümü sonrasında ve Kobane ile dayanışmak için yola çıkmış Türkiyeli devrimcilerin hedef alınması, Kobane etrafındaki enternasyonal dayanışmanın kırılması çabasıdır" dedi. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bodrum ilçesinde de HDP ve Birleşik Haziran Hareketi mensuplarından oluşan grup, Belediye Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!