İSTKA'dan Maltepe Belediyesi'nin iki projesine destek

 İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) "2015 yılı Mali Destek Programları"na iki projeyle başvuran Maltepe Belediyesi'nin "Maltepe Girişimcilik Mutfağı" ve "Maltepe Bağımsız Mutluluk Merkezi" projeleri, destek almaya hak kazandı. 

İSTKA'dan Maltepe Belediyesi'nin iki projesine destek
İSTKA'dan Maltepe Belediyesi'nin iki projesine destek
GİRİŞ 21.07.2015 10:47 GÜNCELLEME 21.07.2015 10:47

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İSTKA, 2015'in ilk çeyreğinde "Mali Destek Programları" kapsamında duyurduğu "Bağımlılıkla Mücadele" ve "Kadın İstihdamının Arttırılması" mali destek programlarına birer proje ile başvuran Maltepe Belediyesi’nin iki projesini kabul etti. Bu kapsamda Kalkınma Ajansı, projelerde kullanılmak üzere belediyeye toplam 1 milyon 917 bin lira karşılıksız mali destek sağlama kararı aldı. 

Belediyelerden vakıflara, üniversitelerden sivil toplum kuruluşlarına, kadar 300'e yakın kuruluşun başvuru yaptığı programlarda 50 projeye destek verilirken, Maltepe Belediyesi'nin yürütücüsü olduğu "Maltepe Girişimcilik Mutfağı" ve "Maltepe Bağımsız Mutluluk Merkezi" projeleri ilk yüzde 15'lik dilime girdi. 

Kadınların sosyal hayata katılması ve kadın istihdamının arttırılmasını hedef alan "Maltepe Girişimcilik Mutfağı" projesiyle, dezavantajlı kadınların mesleki bilgi ve becerilerini arttırması, iş gücüne ve istihdama katılmaları, nihayetinde ekonomik ve sosyal özgürlüklerini kazanmaları hedefleniyor. Maltepe Kaymakamlığı ve Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV) iş birliğiyle yürütülecek proje kapsamında, Küçükyalı'da belediyeye ait bir alanda, 2 sınıf, 1 büyük mutfak, 1 restoran ve idari birimlerden oluşan bir merkez kurulacak. Kurulan alanda, 150 kadına aşçı çıraklığı, servis elemanlığı, pastacı çıraklığı eğitimleri verilecek ve 8 ay boyunca sürecek eğitimlerle kadınların ilgili mesleklerde bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak.

İkinci proje kapsamında ise ilçede kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin de gerçekleştirileceği "Maltepe Bağımsız Mutluluk Merkezi" kurulması amaçlanıyor. Maltepe Kaymakamlığı ve Maltepe Üniversitesi Bağımlılık Tedavi Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilecek projede, ilçede madde bağımlığı açısından risk altındaki gruplar ve dezavantajlı gençlerin eğitim alması planlanıyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...