İtfaiyeden anız ve örtü yangınlarına karşı tedbir önerisi

Yerköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı, vatandaşların yaz aylarında anız ve bitki örtüsü yangınlarına karşı tedbir alması gerektiğini söyledi.

İtfaiyeden anız ve örtü yangınlarına karşı tedbir önerisi
İtfaiyeden anız ve örtü yangınlarına karşı tedbir önerisi
GİRİŞ 21.07.2015 12:13 GÜNCELLEME 21.07.2015 12:27

Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların anız ve kuru otların bulunduğu yerlerde daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Özellikle piknik alanlarında ve otların yoğun olduğu bölgelerde yakılan ateşler tamamen söndürülmeden bölgeden ayrılmamak gerektiğine dikkati çeken Nazlı, "Bu aylar genellikle anız, ekin ve ot yangınlarının sıkça görüldüğü aylar. Yaz boyunca vatandaşlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor. Sürücülerinin içtikleri sigaraların izmaritlerini gelişi güzel atmamaları gerekiyor" diye konuştu.

Vatandaşların olası yangın durumunda itfaiyenin 110 numaralı telefonunu aramalarını isteyen Nazlı, "Vatandaşlarımız 24 saat hizmetlerinde olduğumuzu bilmeliler. Oluşabilecek yangınlarda ilk müdahale çok önemli. Bu gibi durumlarda vatandaşların bilinçli olmaları can ve mal kaybını en aza indirir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi