Suruç'taki terör saldırısı

Saldırı Diyarbakır, Batman, Siirt ve Bingöl'de kınandı

Suruç'taki terör saldırısı
Suruç'taki terör saldırısı
GİRİŞ 21.07.2015 19:26 GÜNCELLEME 21.07.2015 19:26

Diyarbakır, Batman, Siirt ve Bingöl'de bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, Suruç'taki terör saldırısını kınadı.

Diyarbakır'da, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve aralarında Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine bir grup, DTK il binası önünde bir araya geldi.

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, burada yaptığı açıklamada, bu vahşi katliamı yapanları, destekleyenleri ve sessiz kalanları şiddetle kınadıklarını ve protesto ettiklerini belirtti.

Açıklamaya, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Çağlar Demirel, İmam Taşçıer, Edib Berk, BDP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Ayrıca, DTK il binasına yası simgeleyen siyah örtü asılırken, açıklamaya katılanlar da siyah kurdele taktı.

- Batman

Memur Sen Batman İl Temsilciliği, Suruç'taki terör saldırısını basın açıklamasıyla kınadı.

İl Temsilcisi Mehmet Ergin, sendika binasında gerçekleştirilen açıklamada, saldırıya karşı birliktelik çağrısı yaptı.

Saldırının tamamen barışçıl amaçlarla hareket eden bir sivil toplum kuruluşu üyelerine yönelik yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Ergin, "Saldırının acısını kılcal damarlarımıza kadar hissedip, saldırıyı lanetle, şiddetle ve nefretle kınıyoruz. İnsanların en temel hakkı olan yaşam hakkına yapılan bu saldırı ne dinle, ne örfle, ne ahlakla ne de insanlıkla uzaktan yakından bir alakası yoktur" dedi

Mehmet Ergin, "Ülkemizi etrafındaki ateş çemberinin içine sokma girişimi olan bu ve bunun gibi saldırılar bizleri birbirimize daha fazla kenetleyecek, kardeşliğimizi daha da pekiştirecektir" ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanlığı, MÜSİAD Batman Şubesi, Tüm Sanayici İşadamları Derneği ve Barış Anneleri Derneği gibi siyasi parti ve STK'lar da birer kınama açıklaması yaptı. 

- Bingöl

Terör saldırısı, HDP Bingöl İl Başkanlığı ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından da protesto edildi.

Aralarında HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, HDP İl Eş Başkanı Başak Aydoğdu, DBP İl Eş Başkanı Mervan Temiz'in de bulunduğu grup, Genç Caddesi'nden yürüyerek Dörtyol mevkisine geldi. Yeni Mahalle Beşyol mevkisine yürümek isteyen gruba polis ekipleri, "Gitmek istediğiniz güzergahta bomba araması yapılmadı, can güvenliğiniz yok. Bomba aramasının yapıldığı güzergahta yürüyebilir ve basın açıklaması yapabilirsiniz" uyarısında bulundu. Vali Yavuz Selim Köşger ile görüşmenin ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra AK Parti binasının bulunduğu caddeye yakın yere kadar slogan atarak yürüdü ve buradan geri dönerek Dörtyol Saat Kulesi önünde toplandı.

Hişyar Özsoy, burada yapılan açıklamada, Kobani'nin yeniden inşası için gitmek isteyen grubun, Suruç'ta vahşice katledildiğini bildirdi.

- Siirt

Suruç'taki terör saldırısı, Siirt'te oturma eylemi ve basın açıklamasıyla kınandı.

HDP il binası önünde bir araya gelen grup, saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına beş dakikalık oturma eylemi yaptı.

DBP Eş Başkanı Reşit Teymur, burada yaptığı açıklamada, "Bunu yapanların anlamadığı şey, halkların kardeşliği fikriyatının temeli bir daha bozulmayacak kadar sağlam inşa edilmiş olduğu gerçeğidir" diye konuştu. 

Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan da hayatını kaybeden Türk ve Kürt gençleri rahmetle andığını aktarırken, ailelerine de başsağlığı dileklerini iletti.

Açıklamaya, HDP Siirt Milletvekili Hatice Sevimtekin de katıldı.

- Şırnak

Şırnak'ta, Suruç'taki terör saldırılarını kınamak için yürüyen grup polise taş attı.

HDP ve DBP temsilcilerinin de aralarında bulunduğu grup, HDP il binası önünde toplanarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

DBP İl Eş Başkanı Salih Gülenç'in "AK Parti il binası önüne yürüyeceğiz" talebi, emniyet ekiplerince olumsuz karşılanınca, gruptaki bazı vatandaşlar polise taş attı. Polisler, gruba müdahale etmezken, HDP'li yetkililer taş atanları uyarıda bulunarak durdurdu.

Açıklamaya, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Bilgiç ile Belediye Başkanı Serhat Kadırhan da katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor